2012-02-10 Snart är The Dark Ages över


För snart en månad sedan förlorade jag en kär vän min iPhone 4. Den gick samma ödes till möte som dess föregående iPhone genom att bli försvunnen och antagligen stulen. Sedan dess har jag gått in i the Dark Ages, som amerikanerna kallar det passande nog, eller som vi säger; medeltiden. Att plötsligt leva utan en smartphone med internet som nästan bokstavligt talat har vuxit in i en var en stor omställning; hur skulle jag nu lyssna på musik, när jag inte hade Spotify längre? Hur skulle jag veta när nästa t-bana går? Hur skulle jag nu ringa gratis till min vän i New York? Hur skulle jag nu kolla min mail on the run?

Jag blev plötsligt mer isolerad, mer försenad, mindre uppdaterad om vad som händer därute, och irritationen växte för varje stund av dagen jag märkte av dess lysande frånvaro. Plötsligt började jag se hur "alla" nuförtiden går runt med en iPhone, verkligen en "iPod" i dagens samhälle (med betoning på att "alla" gick runt med en iPod förr i tiden, innan den typ ersattes av iPhonen).

Så, därför blir jag ett med en annan telefon för ett tag. Ok, riktigt så anarkistisk är jag inte men jag hade som plan att köpa iPhone 5 i sommar när den kommer ut ändå, så jag ska ta mig an en annan smartphone istället; en HTC Sensation XL. Ni förstår jag har en Blackberry idag; jag önskar ingen en sådan hemsk tillvaro. Kanske kan en HTC få tillbaka min livskvalité, kanske inte lika mycket som en iPhone, men mycket mer än den där Blackberry jag tvingas dra runt på...Publicerad av Cristoffer kl 1:23
Taggar:


0 Kommentarer
Kommentera