2013-01-17 Mitt nyår på Victoria Tower

Jag har alltid velat fira in mitt nyår i en skybar och blicka ut över en stad med fyrverkerier så långt ögat kan se.
 När jag bodde i Tokyo trodde jag att den önskan skulle äntligen slå in – ändå hamnade jag på något vis i en förort långt utanför Tokyo vars små hus vittnade om att det var en mycket sömnig förort. Och det var också då jag lärde mig att man ska aldrig leka dricklekar med koreaner – levern kommer aldrig förlåta dig, been there done that. 

Hur som helst, 
jag har alltid haft ögonen öppna på vår granne Victoria Tower på grund av dess spännande arkitektur och när chansen kom att övernatta där över nyår kändes det därför helt rätt. 

Hela byggnaden ägs av en norsk man som ville spendera ungefär 400 miljoner på ett skrytbygge i världsklass. Han äger också all inredning i byggnaden som är mycket påkostad. Bland annat kostar lamporna ovanför receptionen 100 000 kronor. Styckvis, alltså. 


Vi hade vårt rum i ett hörn på 20:e våningen av 23 möjliga hotellvåningar. Resten är kontor (där våningsplanen viker ut från byggnadens kant) och sist upp är skybaren på våning 34-45. Varje rum har tre triangulära fönster placerade på okonventionella platser, kolla bilden nedan.
På våning 23 fann man även gymmet med fantastisk utsikt, och intill låg bastun där man satt och blickade ut över Kista. 

När nyårskvällen närmade sig åt vi en nyårsmiddag bestående av löjromstoast med champagne, oxfilé tornedous med potatisgratäng, och sedan en fransk chokladkaka. Vid tolvslaget stod vi alla i skybaren och blickade ut över de tusentals fyrverkerier som smällde nonstop över hela stan. Det var en mäktig syn och en mycket bra start på 2013!


Allt detta kommer att skrivas ner till ett reportage. 
 

Publicerad av Cristoffer kl 19:26
Taggar:


0 Kommentarer
Kommentera