2012-12-02 Happy holidays!
Idag är det första advent 
och jag har absolut ingen ljusstake att tända, jag funderar på vad julen har för religiös mening nuförtiden egentligen. Har julen blivit kommersiell? Träffas vi för att byta julklappar, äta köpt mat och resa flera mil för att fastna med SJ någonstans? Är det någon som går till julottan nuförtiden?

I Japan firar man jul – en helt kommersialiserad jul utan skam. De flesta utav pyntet åker upp samma natt som Halloween, yes, och stannar sedan till juldagen högst. För därefter träder deras shintofirande av nyåret. Julafton ses som en romantisk dag då man går ut med sin partner och äter en romantisk middag och avslutar kvällen med en jordgubbstårta (!) som man har beställt flera veckor i förväg. Julklappar får man av föräldrarna, men inte vice versa. 

Själv började jag julpynta lägenheten igår, och kom halvvägs innan jag la mig sjuk igen. Jag vet inte riktigt vad för jul jag vill ha iår. Vad står julen för idag? Om jag hade möjligheten skulle jag vilja fira en modern jul på en strand, eller på en skybar någonstans. Och gärna med lax, köttbullar och potatis, glögg och after eight. 
 

Publicerad av Cristoffer kl 16:27
Taggar:


0 Kommentarer
Kommentera