2012-10-06 Living on the edge? Not the platform edge I hope

Är det inte det vi alla tänker på när vi går på den vita delen av en plattform?
Hur farligt nära man är att hamna på fel sida när stressen kickar in. Som vid Fridhemsplan vid rusningstid, direkt runt hörnet efter man har kommit upp från rulltrappan. Svänger in, folk överallt och knuffen från ingenstans.

Vinglar åt sidan på ett ben, tid som stannar upp och overklighetskänslan. Tyngdlagen som drar ner mig och ger mig inget annat val än att ge efter. Jag är beredd, 2 minuter kvar innan tåget går men jag har inte landat än. 
Men sen kommer armen, den som i sista stund tar tag i mig och drar mig tillbaka från att hamna på spåret. Tillbaka på mitt spår och går iväg igen. Tåget kommer snart, och vi ställer oss och väntar på att dörrarna ska öppnas.

Det är först när jag promenerar hem genom Kista Galleria som jag tänker på hur nära jag var att faktiskt hamna på spåret. Hur nära vi alla kan vara det när vi skyndsamt går förbi någon längs kanten.

Live your life on the edge – not the platform edge

Publicerad av Cristoffer kl 23:27
Taggar:


1 Kommentarer


Claudio säger:

Gf6teborg .. ve5r fina stad`?? Inte nu le4ngre f6stkusten och 08-land e4r vad som ge4ller ! Le5ter som ett ff6rsf6k till allme4n sanning, eller kshlcya .. Eller inte , men jag ff6rsf6kte le5ta klok

den 8 november 2012, kl 13:17


Kommentera