Studentbloggen


 
Namn: Christoffer Wiklöw
 
Ålder: 23 år

Kommer ifrån: Gävle

Pluggar: Journalistik

Inspireras av: Innovativa personligheter, metropoler, kulturkrockar, mys på en skybar, första kaffekoppen på morgonen.Tappade mobilen från cirka 40 cm ner på klinkergolv och mobilens skärm gick i tusen bitar... 800 kr senare är allt som vanligt igen. 


0 Kommentarer  |  Taggar:Jag jobbar nuförtiden deltid som mediebevakare på Riddarholmen – ett jobb som passar mig som handsken. Jag lyssnar, läser och tittar på nyheter varje morgon vilket gör att jag blir väldigt påläst på vad som händer ute i världen – jag får alltså betalt för min passion, inte illa ;) . Sen fick jag ett annat deltidsjobb i sommar, så det känns skönt att ha det säkrat. 


Sen för övrigt är det bisarrt och oacceptabelt att vi den 14:e april fortfarande lever i en vinter som aldrig verkar sluta. 


1 Kommentarer  |  Taggar:


Tragiskt att höra! Och jag är imponerad av Obamas sätt att hantera situationen; lugnt och utan att slänga ut sig att det var en terroristhandling på förhastasde slutsatser. Carl Bildt var snabbt ute med att säga att Utöya var en terroristhandling och det gör man inte utan fakta helt enkelt. 
Nu senare på kvällen sa Obama efter att ha diskuterat med FBI att det var just en terrorhandling med fakta i handen. Vem som tar på sig handlingen återstår att se. 

Hur ämnet terrorism hanteras i media är intressant;
jag skrev en c-uppsats om just detta i New York med anledning av WTC-attackerna (och när jag flög in i landet blev jag förhörd i tron om att jag var misstänkt terrorist, nej jag skojar inte) och min slutsat blev att media spelar ut precis enligt terroristens spel; terroristen vill ha attacken i så stor mediaomfattning som möjligt i syfte att sprida skräck och eller propaganda och media går alltid i fällan. Tråkigt men sant. 

Du kan läsa mer om detta i min c-uppsats här: http://su.diva-portal.org/smash/record.jsf?pid=diva2:504462


0 Kommentarer  |  Taggar:
Ok, jag är redo för sol och värme nu! Har redan inhandlat shorts så jag är redan mentalt i sommaren nu, fattas bara lite häng nånstans ute i Stockholm 


0 Kommentarer  |  Taggar: