Studentbloggen


 
Namn: Christoffer Wiklöw
 
Ålder: 23 år

Kommer ifrån: Gävle

Pluggar: Journalistik

Inspireras av: Innovativa personligheter, metropoler, kulturkrockar, mys på en skybar, första kaffekoppen på morgonen.


Då är det måndag, ny vecka och ny terminsstart för de flesta studenter – så även för mig. Men no worries, jag reser bort i en vecka redan nästa vecka till Skottland. Hur var det nu egentligen med kiltarna? Hur görs egentligen skotsk whiskey? Hur skjuter man ner lerduvor? Hur sover man mest bekvämt i en tågkupé? Hur förstår man deras dialekt?

Detta och mycket mer kommer att undersökas, don't worry

2 Kommentarer  |  Taggar:


Tre kurser samtidigt? Javisst, varför inte? För att de är ju så intressanta att jag kan inte motstå dem. Denna höst kommer att innehålla alla former av skrivande, och det är bra för jag är så sugen på att utveckla mitt skrivande. 

Och vad skönt det ska bli när man kan åka normalt med den blåa linjen... 
Är riktigt trött på att byta i Fridhemsplan där det verkligen blir en flaskhals. 

Precis som för många andra studenter så sitter man med litteratur över öronen. På den första delkursen jag har ska jag läsa 1000 sidor. Tusen. Och det är bara en av tre kurser jag har. Haha, kan inte tro det är sant. Men ibland har jag klarat mig utan att ha läst kursböckerna (!). Ett tips för er som inte vill köpa kursböcker är att låna dem, eller hitta dem online ;)
Bild tagen från sommarens kryssning. Här med solnedgång över fantastiska Taormina över Sicilien. Underbart ställe! Hur kan man inte älska att turista runt i södra Italien? :)


1 Kommentarer  |  Taggar:

Agnes
releasefest på Fotografiska var lyckad! Hennes framträdande med låtar ur den senaste skiva Veritas (som betyder sanning på latin) var snyggt och fick alla oss att dansa till lite. 

0 Kommentarer  |  Taggar:

Imorgon bär det av till Edinburgh och en tågresa över hela Skottland, vilket minne detta kommer att bli! Det är en reportageresa som jag hoppas ni senare i höst kommer att läsa om. 

Från Edinburgh går The Royal Scotsman genom en massa små gemytliga städer, enorma berg, och dalar där vi kommer se Skottland från dess bästa sida. I tåget kommer vi få fantastisk mat och en bar där jag ibland förstås kommer ta några goda drinkar. Nu innan jag åker måste jag dock ner i Kista Galleria en snabbis och se om jag kanske borde köpa någon formell utstyrsel... Det är dresscode varje dag, och det är ju inte varje dag man tar på sig fluga och kavaj.

Det blir fyra fantastiska nätter på tåget, och sedan en natt på Missoni Hotel i Edinburgh. Exciting!De anställda har förstås Missoni-mönstrade kiltar på hotellet ;)

3 Kommentarer  |  Taggar:


Frågan som verkligen alla undrar är "är de nakna under den?", och svaret är ja det är alla som bär en kilt. I krig tog skottar ibland av sig sina kilts för att springa bättre och ja, då blev de halvnakna! 

Haha, men iaf jag är tillbaka efter en fantastisk resa genom Skottland med ett lyxigt tåg, och resan avslutades på underbara Hotel Missoni i Edinburgh. More to come när jag har satt mig in i vardagen här! :)0 Kommentarer  |  Taggar:


Då var det dags för nästa elektronikbutik att gå i konkurs. Nyligen var det On Off, men det företaget kommer folk nästan inte ihåg längre. Och vad är det för nytta med dessa fysiska butiker egentligen? Jag skulle aldrig köpa något i butik på grund av de löjliga priserna jämfört med online-butiker, utan jag går dit om jag vill kolla in en pryl jag ska köpa online. 

Experter (haha, no pun intented) säger att vad dessa butiker har att vänta sig i framtiden är att de snarare blir omvandlade till showroom med specialister med huvudfokus på att sälja online. 

Och i Kista Galleria kom det tydligen 1000 personer? Wow, jag visste att rean skulle vara bra men var den så bra egentligen? Tydligen blev vissa lite för upphetsade och kunde inte hålla sig för bråk i kön... Saker vissa gör gör en platt-tv! Vid tre stoppade de köandet för att kö-tiden var uppe i 3 timmar (!!!). Men för er som har is i magen kommer de att höja rabatten allt eftersom dagarna går för att målet är att allt ska säljas ur butikerna, till vilket pris som helst slutligen. Jag ska vänta ;)0 Kommentarer  |  Taggar:


Här kommer några bilder från min reportageresa till Edinburgh, Skottland. Fina minnen!


Vi fick fantastisk mat från två av restaurangvagnarna, den här var min favorit. Till detta serverades vin och innan dess hade vi välkomnats till tåget med en varm söt drink efter att ha varit ute för att se en sevärdighet. 


Här ser ni tågpersonalen som skyndar sig fram för att ge oss champagne samtidigt som killen spelar på blåspipan i sann skotsk anda. Notera hur liten denna station är, beläget i norra Skottland med LORT-liknande bergsmassiv. Hm, ok bilderna kommer lite hipp som happ men hur som helst här är utsikten från Hotel Missoni (ni vet det italienska klädmärket?). Färglatt hotell som låg i den gamla delen av Edinburgh. Fantastiskt hotell där flera internationella stjärnor hade bott under dess tre blotta år, bland annat Gaga förstås. I kanten där solen sticker fram ser ni Edingburgh Castle. 


Får ser nu om jag stavar detta rätt... Ballindalloch Castle! Vi möttes upp av lairden (kvinnlig lord) som tog oss runt detta anrika slott som har gått igenom hennes släkt i minst 600 år (!!!). Notera hur gräset är så extremt välskött. Här föds även upp Angus-boskapen upp, det kända möra köttet mmmm.... Dagen efter vårt besök skulle en kunglighet komma förbi så dessa kvigor fick naglarna målade och håret kammat & fönat (!). 

Varmt i solen men iskalla vindar på huvudgatan i Edinburgh – det är varmare i Stockholm!


Utsikten än en gång från hotellet där vi bodde sista natten innnan hemfärd. 1 Kommentarer  |  Taggar: