Studentbloggen


 
Namn: Christoffer Wiklöw
 
Ålder: 23 år

Kommer ifrån: Gävle

Pluggar: Journalistik

Inspireras av: Innovativa personligheter, metropoler, kulturkrockar, mys på en skybar, första kaffekoppen på morgonen.


Jag fick reda på igår att jag fick B i ena av sommarkurserna, det var skönt när jag hade lagt ner så mycket tid på den. 

Annars ser jag så mycket fram att ta min examen i journalistik i höst – frågan är om jag blir klar då med studierna hehe (magisterexamen anyone?) men det är en examen som jag har längtat efter länge. Världen väntar på att jag ska beskriva den i ord and I shall be there med min laptop och kamera i högsta hugg. 

Och det börjar bli dags att planera in en resa eller mer i höst. Europa ropar efter mig, och kanske blir det en månad i NYC? Vem vet, förutom mitt bankkonto...


 

0 Kommentarer  |  Taggar:


Har jag tipsat om att mina artiklar om diamanter finns i det senaste numret av PK Magazine? Den är gratis så spring förbi PK Huset och hämta :)

Annars så sitter jag på Stadsbiblioteket som en gammal räv. Ja, här har man varit alldeles för ofta. Sitter och skriver på en artikel, och kollar upp inför höstens studier. Här är det så tyst att när mobilen vibrerar på bordet ekar det så högt att det låter som tredje världskriget har kommit. För några månader när jag satt här smygfotograferade en gubbe mig. Alltså ni skulle bara se hur sneaky han var; han vid bordet framför mig med ryggen mot mig och hade placerat upp böcker som han lade armen bakom (!) och så stack det ut en telefon lite sådär diskret. Sen skulle han fota MEN han hade glömt blixten på så på bilden ser man mig förvånat titta in i kameran... Alltså trodde han att jag inte skulle se det? Jättebisarrt var det...


0 Kommentarer  |  Taggar:


Jag har många gånger funderat över varför jag inte var född i ett annat land. Ett land som har mer. Mer av höga skyskrapor. Mer av plusgrader. Mer av möjligheter. 


Mycket vill ha mer. 

Och jag har tagit mig ut i världen för att finna den där pusselbiten som fattades. Bit efter bit hittade jag dem, och ledtrådar till nästa. Ändå hamnar jag i Stockholm igen. Som en boomerang. Och det leder alltid till att jag vill ut igen. Ut till den vida världen och ta mig an dess kulturer med nya ögon och nya ramar. Men vart vill man bo, och hur vill jag bo? Är det periodvis ute med bas i Stockholm? Eller periodvis med växlande bas? Vill jag bo centralt i Europa för att ha nära till allting, eller vill jag bo i Berlin som är billigt?

Tack och lov bor man i EU i alla fall så möjligheter finns. Men det är dags att sätta sig ner och bestämma för att nästa år kastas jag ut i världen. 

0 Kommentarer  |  Taggar:
Bild lånad från http://bloggar.aftonbladet.se/jenniferhedlund/

Trevlig vecka med trevligt folk inne på Café Opera där veckas första fest startade. Vi minglade runt, på bilden står jag (yep, jag har snaggat) och snackar med Jennifer Hedlund som visade sig vara från samma gamla skola & stad som jag haha. 
0 Kommentarer  |  Taggar:


Ja, detta är sista veckan som jag är "ledig" sedan börjar studierna nästa vecka. Det ska bli skönt med ett schema igen, även om jag denna gång kommer att läsa tre kurser samtidigt. Ja, det är en hybris men jag läser ju in en massa kurser på kortare tid = klart tidigare med studierna! Win - win. 

Denna höst kommer bli intressant för jag har en plan som jag basically har väntat sedan fyran i lågstadiet på att genomföra. 15 års väntan is soon to be over and I'll kick some ass! :) 

Jag och min white chocolate mocha från Starbucks i Göteborg nyligen. När ska de öppna ett i Sthlm city? Tydligen har de tvekat längre för att svenskar tenderar att sitta för länge på fik... Haha, det är ju sant för att svenskar kan konsten att fika :)


0 Kommentarer  |  Taggar:


Jag fick ett intressant mail angående Agnes comeback i musikbranschen. Det var ett kryptiskt och lockande mail som hintade om en releasefest nästa månad. Det ska bli intressant och se hur hon har stepped her game up! :)0 Kommentarer  |  Taggar:

Ja, då var det dags för Guldknappen, en av Sveriges mest prestigefyllda modepris, på Cirkus ikväll. Det ska bli kul att mingla runt litegrann, men damn jag har inte skaffat nya visitkort än. 


Och förresten, vad kul att vi får nya grannar; Stockholms högsta skyskrapa intill Kista Galleria. Jättekul att Kista vågar satsa på skyskrapor! :)

0 Kommentarer  |  Taggar: