Studentbloggen


 
Namn: Christoffer Wiklöw
 
Ålder: 23 år

Kommer ifrån: Gävle

Pluggar: Journalistik

Inspireras av: Innovativa personligheter, metropoler, kulturkrockar, mys på en skybar, första kaffekoppen på morgonen.Ja, då nådde det äntligen 20 grader ute i solen
, minst. Och det var inte en dag för sent (eller jo, värmen kom sent i år enligt statistik). Vi som har pollenallergi blir inte direkt hyperglada när vi hör att det är höga halter av pollen i år också, så jag måste snart andas genom munnen istället för näsan om jag ska får syre.

I detta väder tog det inte en lång stund innan svenskarna tog sig ut i värmen och blev normala igen – inte blyga och instängda i varma lägenheter längre! Men även störda muppar tog sig ut så som den mannen som stod och yrade på biblioteksgatan och förföljde mig och muttrade ord som lät som en förbannelse. Som tur var kom en polis på segway (!) förbi. 

Hoppas på att man kan börja gå utan jacka snart, och helst i sandaler också. Och ta ett glas ute på en uteservering, och kanske cykla? 

PS. hade ni en lyckad valborg? Jag började oskyldigt men slutade helt spontant ute på en klubb. Så, jag försöker hinna ikapp denna vecka nu, haha
 

5 Kommentarer  |  Taggar:
Telefon, telefonj*vel alltså.
 Så jag har stört mig på att min iPhone är borta (vad gör den nu? Vem går igenom typ allt jag har i den nu??), men igår fick jag tag på en ny iPhone 4S. Glädjens dag, allt skulle bli normalt igen. Jag skulle kunna kontakta vänner utomlands och inrikes som en normal person, posta instagrambilder och kunna skicka iväg mail och SMS som faktiskt går att läsa jämfört med den grymt irriterande artificial intelligence-befriade mobilen jag har nu.

Men nej.

Nej, den här telen är ju såklart låst. Japp. Låst. Ah, så här sitter man med en iPhone som inte går att låsa upp alls. Pengar kastade ut i tjotahejti. Back to scratch med telefonen som ger mig PMS. Ah, livet. 

Så, dagen började inte sådär hyperbra fast det är fredag. Jag känner samtidigt mest stress över att skriva klart två artiklar. Men där ska jag inte klaga; skriva är min passion. Aja, två steg bak, ett fram!
 

0 Kommentarer  |  Taggar:


Ikväll ska jag inte ut, det är mitt mantra som jag intalar mig själv, och kanske främst min ekonomi. Sommaren är snart här och det blir så många olika utgifter här och där. Tycker det är lite drygt att bara för att det är lördag och söndag så ska ställen stänga tidigt, så var det inte i Japan. Detta är ju på grund av religionen här men hallå det är ju under helgen som folk är ute och vill fika, shoppa etc? Alla har att vinna på det. Och come on, Stockholm är vår största stad!

Aja, tillbaks till skrivandet. Ja, det må vara lördag men arbete väntar. 

Ägnat till en kompis idag: Srecan rodendan , ja cu biti navijam za vas veceras ! :)0 Kommentarer  |  Taggar:


... because it's true. Har ni varit i New York City kommer ni nog att känna igen er – har ni inte så kommer ni kanske att finna en anledning att hitta dit!

LÄS ---- länk där


0 Kommentarer  |  Taggar:


Maj månad kommer att gå alldeles för fort, men det är ju inte så konstigt då det är en ganska menlös månad. Jag menar, alla går ju bara och väntar på sommaren som aldrig verkar komma i maj, och dessutom har många studenter fester och tentor att skriva så alla dessa dagar försvinner in i dimman. 

Hur som helst, denna vecka var rolig då jag fick tillbaka en kär vän från NYC, vi bodde tillsammans på Upper East Side och Chelsea i ett par månader så vi har många roliga minnen. 
Sen bjöd Orient Expressen in på ett event på Grand Hotel, det visade sig att de hade en stor överraskning; det legendariska tåget ska ta sig ända upp till Stockholm nästa år! Major surprise. En tripp från Venedig upp till Stockholm kostar 4500 euro per person.

Nu är jag fast i pluggandet igen; har en tenta på tisdag så det blir 24/7 plugg tills dess : /. Längtar till nästa månad då jag ska ut och resa igen. Och när vädret blir varmt så att man kan bli normal igen.

Ha det bra!


0 Kommentarer  |  Taggar:


Du kan ta New York/Tokyo från mig men du kan inte ta New York/Tokyo ur mig.

Jag har länge gått och grubblat om detta, att just ha bott i andra megastäder utomlands som har blivit en så viktig del av mig att jag känner mig smått vilse i Sthlm för att det är så annorlunda här. Jag önskar mig mer, och här finns det saker att hämta men inget för mig. Som om jag är felplacerad och väntar på nästa flyg någonstans. 

Men jag tänker inte låta mig begränsas utan ska se till att finna sätt att lägga världen under mina fötter igen. Ingenting är omöjligt för ens mål – vårt största hinder är oss själva och jag tänker överraska mig själv med nya mål att nå ständigt. Undra vart jag är om ett år?

0 Kommentarer  |  Taggar:


Igår var det kick-off för Stockholm Retail Fashion WeekClarions "skybar" där vi var en hel del folk som minglade runt i sol med drinken i högsta hugg. Det var några fantastiska kollektioner utplacerade, speciellt från märket Lobra av Johanna Phil – en framtidens modedesigner skulle jag säga. 

Sen var det vidare till invigningen av HUMP på F12 och så var sommarens partyfestande igång. Idag sitter jag och skriver de sista på två artiklar inför tryck, och sedan den sista delen på realian – kan man få bli klar snart så att man kan sitta ute i solen? I höst blir det nog mycket sol då en intressant inbjudning till en pressresa till ett varmt land kom på mailen. We'll see! :)


Njut av solen ni som kan :)

hahah, i-landspromblem alltså...!

0 Kommentarer  |  Taggar:
Tre tacos, några drinkar och nachos senare vann Loreen och jag var smälltjockt mätt. Sverige hade tagit hem vinsten i Eurovision och plötsligt sjöng hela Europa Euphoria – det var som om euro-krisen var borta ur mannaminne för ett tag och alla (utom Italien) kastade poäng över Sveriges bidrag. 

Och visst kommer det att bli intressant att se Sverige anorda ett Eurovision nu när melodifestivalen är i sin absoluta peak – inte ens Kalle Anka på julafton förenar svenskarna mer längre utan it's all about the 30 + bidrag som ska spelas upp för att slutligen hamna i en lika stor pool av låtar i Eurovision. Att låta Sverige anordna Eurovision är lika självklart som att låta USA anordna Superbowl, Japan anordna karate-VM, OS i Athen, och ja så vidare. Vi kommer förstås inte anordna ett lika extravagant event såsom årets land gör men det kommer ändå bli bättre.

Och det enda naturliga vore förstås att ha det i Friends Arena i Solna – come on det kommer vara nybyggt och fint. 

0 Kommentarer  |  Taggar:


Alltså denna sommar kommer ju bli helt  orealistisk egentligen men mycket vill ha mer. Ja, jag har ju av någon anledning fått för mig för att studera över sommaren.
   Sommarkurs.
   Två.
   Parallellt
.

Och så ska jag jobba lite däremellan. 

Och förstås resa. HEJ DÅ SOMMAR :) 

Hahaha, nej men jag är faktiskt intresserad av båda sommarkurserna (introduktion till digital grafik, och War, Media, Culture - på engelska!), så jag ska försöka göra mitt bästa :).
0 Kommentarer  |  Taggar: