Studentbloggen


 
Namn: Christoffer Wiklöw
 
Ålder: 23 år

Kommer ifrån: Gävle

Pluggar: Journalistik

Inspireras av: Innovativa personligheter, metropoler, kulturkrockar, mys på en skybar, första kaffekoppen på morgonen.


Så, var det någon som blev utsatt för april-skämt igår? Jag lyckades inte värja mig utan blev ganska grundlurad, haha. Försökte också lura andra men det gick inte så bra. 

Den gågna helgen spenderades ute på klubbar, vilket var ett tag sedan. Ja det blev en hel del men jag såg till att dricka mycket vatten innan så jag klarade mig helt från att bli bakis, yey! Dock misstänker jag att jag blev drogad sent på lördagsnatten för jag hade druckit mycket vatten och drack lite alkohol så jag var inte bakis dagen efter utan mådde konstigt; kändes som om jag var lite borta. Ja, vad ska man säga, det händer ju ute på klubbarna och någon kan ha smygit ner något i glaset medan jag ställde det på något bord bredvid mig... :/ Ikväll ska jag laga gyudon, vilket är en japansk rätt bestående av stekfläsk, ris och lök, mer eller mindre. Mycket gott och lätt att laga!

På Amsterdams Centralstation den 23:e mars. Påminde en del om Waterloo Station i London. 

0 Kommentarer  |  Taggar:
Alla vi som bor på blåa linjen och ska av vid t-centralen under rusningstrafik
 vet om hur det är vid flaskhalsen, ni vet där vid rulltrappan och längs den långa rull"mattan" mot gröna och röda linjen; där blir det alltid en viss irritation när folk har bråttom och andra inte och några som försöker gå med kompisar bredvid varandra och andra som står och flåsar irriterat bakom dem i ett försök att gå förbi. Who hasn't been there? 

Haha, för att det är så roligt att se hur folk reagerar där, vem blir egentligen inte stressad av att gå där?

 

0 Kommentarer  |  Taggar:


Så, då har man landat i Stockholm efter en reportageresa till Belgien. Jag har haft fantastiskt kul i en vecka, rapport kommer snart!

0 Kommentarer  |  Taggar:


Ja, jag var nyligen i Antwerpen i Belgien för att skriva ett resereportage om staden och diamantdistriktet men det är något annat som har fastnat i mitt minne; trottoarkanterna.

WTF.

Vad är det för fel på deras trottoarkanter?! De ser helt beskedliga ut, men både jag och flera i mitt sällskap ramlade flera gånger från trottoarkanterna och det är speciellt störande eftersom normalt sett ramlar man ju "aldrig" från sådana. Och då menar jag när man går ner från dem. Jag menar, jag har ju gått på mycket sämre gator t.ex. i Thailand och Lissabon? Weird.Cool byggnad som ska färdigställas detta år i Antwerpens hamn.

0 Kommentarer  |  Taggar:


Med Lily ColeHur många event klarar en liten kropp? Det är frågan som antagligen inte fick ett svar igår, men jag försökte. Hit och dit mellan tre stycken och sen tillbaka till ena. 

Det började med PR Jung som bjöd in till Grönstedts (konjak) event som hadeJimmy Dermott (fantastisk cocktailmaster), han var den som blandade ihop den där drinken gjord på smör och entrecote-fett. Denna gång blev det olika drinkar på konjak som smakade ganska starkt faktiskt. Den mest goda var den gjord på half&half (grädde och mjölk), ja man är ju lite lättköpt när det smakar nästan milkshake... 
Detta event började oskyldigt men när folk började känna av konjaken så började det tjoas och ha sig i den lilla lokalen som  vi var på. Trevligt var det och när vi skulle gå fick vi en generös goodiebag med ett set för att kunna blanda ihop drinkar - tack!Vidare till nästa ställe blev Brandstationen där Herr Judit firade tre år med lite cider och trevlig stämning. Det känns lite som om man står i mormors förråd där inne haha :)

Sedan stack vi till Bodyshop där Lily Cole (internationell modell och skådespelerska) fanns framför kameran. En sådan enormt lång kvinna att hon faktiskt hela tiden stod ut den lilla folksamlingen som fanns där. Det serverades gott tilltugg med champagne. I goodiebagen fick i deras krämer och annat för en torr hud som man själv har ibland, haha. Mycket trevligt! Vi stod där ganska länge innan vi bestämde oss att gå tillbaka till Herr Judit för att inte verka vara stalkers. Den festen skulle fortsätta på ett hotell på Ömalm men vi drog vidare till torget istället, och sedan hem.  En mycket trevlig kväll! 

0 Kommentarer  |  Taggar:
Så, då har man fått sig veckans första kaffe
 och den är ju alltid bäst på morgonen. Nu blir man lite hyperaktiv och kommer beta av saker och ting på rullande band. Ska till gymmet, försöker gå dit sex dagar i veckan och det går rätt så bra ändå; har gått upp cirka fem kilo i muskelmassa sedan januari, och ja det tog tid haha.

Denna vecka blir det ganska lugnt tror jag. En intervju med en diamanthandlare ska jag försöka boka in, skriva på två artiklar som ska bli klar helst denna vecka och sedan så börjar ju maj imorgon! Kan det bli varmt väder nu så att man kan bli normal igen...?

Ja, idag är det valborgsmässoafton, ska ni ut och festa? Inte jag iaf, det var länge sedan jag firade det. Det är en konstig tradition egentligen, för hur ska man förklara det för en som inte har varit med om det förut? "Man står runt en enorm brasa och dricker", haha. Tråkigt är att många igelkottar dör, för de brukar krypa in och lägga sig där...  

Ha det kul ikväll! Och grattis kungen!


 

0 Kommentarer  |  Taggar: