Studentbloggen


 
Namn: Christoffer Wiklöw
 
Ålder: 23 år

Kommer ifrån: Gävle

Pluggar: Journalistik

Inspireras av: Innovativa personligheter, metropoler, kulturkrockar, mys på en skybar, första kaffekoppen på morgonen.


Modeveckan gick snabbt förbi, ja att det ens kan kallas för "vecka" då det bara är i dagarna tre... Men det har varit kul, men mest intressant. För vart är moderapporterandet i sig på väg? Idag sitter bloggare på front row med sina iPhones och babyfaces, och har ingen utbildning i ryggen. Ändå har de hamnat där, och de är ju oftast inte ensamma heller. Nej, det sprider sig ibland dessa få platser, och sedan när showerna är över dyker deras andra stimmedlemmar som rör sig mot baren för vin och tömmer den snabbt. 

... Och man står där och undrar. För bloggarna må ta många bilder, men de skriver inte mycket om visningarna, så för modeskaparna (eller snarare de från de olika byråerna som bjuder in folk) valet att antingen låta de som har förkovrat sig i utbildning och praktiskt arbete att ta platserna eftersom de kommer att skriva en mer djupgående artikel och sätta det i större perspektiv, eller låta de purfärska som har många udda followers på internet ta platsen eftersom de kommer nå ut till fler. Eller vad säger ni?

Fick tråkiga bilder på telefonen så får sen när jag hittar någon att ladda upp. Ja, man är ju stuck med en Blackberry nu då min iPhone har blivit stulen, ugh... Inte kul. 

PS. Jag har inte gått normalt idag för att jag har haft en enorm träningsvärk i benen efter att ha gått loss på leg press-maskinen med 150 kg på gymmet.

0 Kommentarer  |  Taggar:


Meddelande

0 Kommentarer  |  Taggar:


Jag och två andra (från två andra magasin) åkte till Nobis Hotel vid Norrmalmstorg för att interjua Adam Lambert, ni vet han som kom tvåa i American Idol? Hans låtar hörs på radion ganska ofta, och nu så är han aktuell med ett nytt album som vi fick en sneak-peek på och hans klubblåtar var definitivt något som kommer att spelas en hel del. 

Innan vi träffade honom hade vi förberett för att fota honom i Guldbaren och allt var färdigt när han dök upp (20 min fab sen), men när själva stunden för fotandet kom började blixten krångla. Murphy's law säger jag bara! :o Och då ska ni veta att skivbolaget ger en bara 20 minuter att hinna med allt på; intervju, fotande, etc. Som tur var gick allting bra ändå och Adam svarade intresserat på alla frågor och tackade oss alla när allt var över. Vi var först ut för att träffa honom och det var väl tur det för att han skulle möta upp flera nordiska tidningar/TV under några dagar. Och förstås skulle han till QX Galan också. 
Men det var intressant att se hela detta arrangemang kring denna artist; hur allt var noggrannt fixat för honom. 

De bilder jag tog lägger jag upp imorgon. Godnatt peeps!1 Kommentarer  |  Taggar:


För snart en månad sedan förlorade jag en kär vän min iPhone 4. Den gick samma ödes till möte som dess föregående iPhone genom att bli försvunnen och antagligen stulen. Sedan dess har jag gått in i the Dark Ages, som amerikanerna kallar det passande nog, eller som vi säger; medeltiden. Att plötsligt leva utan en smartphone med internet som nästan bokstavligt talat har vuxit in i en var en stor omställning; hur skulle jag nu lyssna på musik, när jag inte hade Spotify längre? Hur skulle jag veta när nästa t-bana går? Hur skulle jag nu ringa gratis till min vän i New York? Hur skulle jag nu kolla min mail on the run?

Jag blev plötsligt mer isolerad, mer försenad, mindre uppdaterad om vad som händer därute, och irritationen växte för varje stund av dagen jag märkte av dess lysande frånvaro. Plötsligt började jag se hur "alla" nuförtiden går runt med en iPhone, verkligen en "iPod" i dagens samhälle (med betoning på att "alla" gick runt med en iPod förr i tiden, innan den typ ersattes av iPhonen).

Så, därför blir jag ett med en annan telefon för ett tag. Ok, riktigt så anarkistisk är jag inte men jag hade som plan att köpa iPhone 5 i sommar när den kommer ut ändå, så jag ska ta mig an en annan smartphone istället; en HTC Sensation XL. Ni förstår jag har en Blackberry idag; jag önskar ingen en sådan hemsk tillvaro. Kanske kan en HTC få tillbaka min livskvalité, kanske inte lika mycket som en iPhone, men mycket mer än den där Blackberry jag tvingas dra runt på...0 Kommentarer  |  Taggar:


Synd att en ikon inom musik har gått enbart 48 år gammal. Det märkliga var att jag lyssnade på hennes låt "I look to you" den timmen hon dog...(!). Jag brukar annars inte lyssna på hennes musik (men hon har en fantastisk röst förstås!). 

0 Kommentarer  |  Taggar:


Nej, tyvärr blev jag inte en med HTC, utan en LG. Ja, förkortningarna härjar, telefonerna kommer och går ur min ficka tills det kommer att återställa sig med en iPhone igen. Once you go Apple, you never go #"€&" :) . Men den här LG:n är ok, den är hanterbar åtminstone. 

Så istället tog jag en lunch med min fader i Kista Galleria, det blev en jättegod giros, medan snön yrde utanför. 

Nu, sitter jag här ihoptvingad med min förkortning till telefonen. Ja, vad gör man inte – när allting kommer omkring så kommer och går ju telefonerna ur fickan ändå.


Godnatt!

0 Kommentarer  |  Taggar:


En trappa är en trappa vare sig den rullar eller ej, så sluta stå still i den.


Ja, hur som helst, idag var jag på pressvisningen av Cecilia Frodes enmanna-show "Ängelen", med musik kompanjerat av ett litet band bestående av två herrar. Ska jag vara svår så ska denna föreställning, som vi fick bara se en bit ur förstås, skildra samhällsutvecklingen, människan med dess brister och bräckliga natur och ändock hoppet som driver oss igenom det vi kallar livet. 


Vi satt där glada och förnöjda eftersom vi hade blivit serverade champagne och vegetariska wraps. People-watching hade också begåtts ute i den lilla foajén. När vi lämnade teatern, med ett intryck som satt sig ändock, fick vi inte med prozac som hade omnämts i showen men annat smått och gott såsom salsa (!?), nyttig bakterieflora i sticks (ja, varför inte?), sesamkakor (...), och någon mystisk tidning. Ja, överallt köps man. Och köper. 

Ni kan se ett smakprov ur Ängelen här: 

http://www.youtube.com/watch?v=GLxqnOs7QoQ

 PS. haha, nu när jag tänker efter så påminner hon på något vis om Ica I Rutan... Kommer ni ihåg det barnprogrammet? Jag kommer ihåg att jag var rädd för henne när jag var liten... Se bara introt:

http://www.youtube.com/watch?v=NdYQ6JjreOY
 

0 Kommentarer  |  Taggar:


Imorgon är det dags att ta fram både systemkameran och videokameran och ta sig till studion där det ska fotograferas för ett magasin. Jag ska dokumentera händelsen och vara den som rör sig i skuggorna och fångar den fängslande verkligheten som sker framför en fotografs kamera. 
Och allt detta i dagarna två, det ska bli mycket kul!

Fick en annan god nyhet som jag hoppas mycket på också. Och nu när våren verkar vara på väg känns det som om året äntligen kan börja. Och oj, kanske dags att börja spara för sommaren också?0 Kommentarer  |  Taggar: