Studentbloggen


 
Namn: Christoffer Wiklöw
 
Ålder: 23 år

Kommer ifrån: Gävle

Pluggar: Journalistik

Inspireras av: Innovativa personligheter, metropoler, kulturkrockar, mys på en skybar, första kaffekoppen på morgonen.

Jag läste på internet att Kista Studentbostäder är (var?) Sveriges dyraste i produktionskostnad, är det sant?
Ja, det är skönt att det inte är billig byggt som vissa studentbostäder är här i Stockholm (jag har bott tidigare på ställen som har extremt billiga och sega lagerhissar, eller knaggliga trappor...)

Hur som helst så är det redan första november, och snart jul! Eller ja, julpyntandet kommer ju börja närsomhelst. Förra året spenderade jag jul i New York, då bodde jag och en kompis i en liten etta på typ 16 kvadrat på 20 & 8th street, idag har de fortfarande inte el eller vatten sedan Sandy härjade där...! Jag har flera kompisar som bor på gator som blev översvämmade till biltakens höjd. Svårt att tänka sig att det kunde bli så illa, men tyvärr är det scenarior som kommer bli mer vanliga på grund av vårt missbruk av naturens resurser. 

I helgen kommer jag att ta det lugnt och mest fika med vänner. Och ja, något skrivarbete, men what the hey, en kurs är precis klar så jag har nästan lite semester nu fram till den sjunde november, haha.


Undra vad det är för butik som ska öppna mittemot Apoteket & bredvid Carlings...?

1 Kommentarer  |  Taggar:


Jag undrar om jag har road rage. 

Att möta mig när jag är på resande fot mellan A och B är ingen rolig syn tror jag – helt på språng i 180 km/t och med blicken i mobilen. Av någon anledning vill jag alltid kliva på först, av först, och gå längst fram och rusa vidare i rulltrapporna. För mig är verkligen transport en dötid som är ett stort slöseri på energi och tid. Ställer sig någon i vägen i rulltrappan ser jag rött, eller om någon rör sig helt onödigt i vägen. Det här fick mig att sättas på prov i Tokyo, världens största stad med människor verkligen överallt. Tänk er att det kan gå 10 000 människor på ett övergångsställe i centrala Tokyo – samtidigt! Och så hamnade jag där med alla som går så extremt långsamt. Japanerna har inte bråttom, ingen. Och det fick de alla veta när jag skanderade det i japansk statlig TV på deras nyhetsmorgon en dag när ett TV-team hade bokat in en intervju med mig. Den intervjun var ju hemsk kan jag säga för hela intervjun var på japanska och där stod jag med mina knappa kunskaper (hade varit där i två månader då bara) och rabblade på så gott jag kunde.

Jag fick en penna som minne efteråt iaf (!). Den intervjun ville jag absolut inte se när den sändes, haha. Shibuya Crossing – ett måste för alla som besöker Tokyo. 

0 Kommentarer  |  Taggar:

Julen har kommit till Kista Galleria!


Julen är ju klart den bästa högtiden med all god mat, mysig stämning och de där jullåtarna man praktiskt taget aldrig tröttnar på. Det kanske är dags att smutta lite på glöggen snart? Blossas nya smak på glöggen i år är yuzu! Jag som ex-japanboende älskar yuzu och tror att det kommer bli en god smak. 


Blossa yuzu 

0 Kommentarer  |  Taggar:
Idag är det farsdag och jag behövde inte fundera länge innan jag visste vilken present som skulle passa min pappa: eftersom han nyligen skaffade en väldigt dyr kaffemaskin tänkte jag att han måste ju då matcha den med världens dyraste kaffebönor, haha! Då finns det inget annat är Kopi luwak som är ansedd som världens bästa kaffebönor. Det är ett litet gulligt djur som heter palmmård som letar upp de bästa kaffebönorna som de äter, och sedan bajsar ut. Dessa bönor plockas sedan upp, och rostas. Yep, du läste rätt. 

Lustigt not säljer Teknikmagasinet (!) i Kista Galleria det kaffet för 200 kr/50 gram. Ska bli mycket intressant att se hur kaffet kommer att smaka! Så passa på till alla er som vill pröva på detta märkliga kaffe :)

2 Kommentarer  |  Taggar:

Så som jag ser det kommer SAS gå i konkurs,
för vad har det företaget för framtid egentligen? Norwegian är så mycket bättre, bara det att de har WIFI under hela resan är en enormt stor fördel! SAS har dålig service, torra dyra mackor som inte smakar något och en gammal flotta med flygplan som står i skuggan av konkurrenternas. Nu är det ju så tyvärr att det är många anställda som berörs och staten kommer att behöva kliva in som lönegarant åt alla dessa vilket blir en kostsam historia, men det är dags. SAS har gjort fel beslut och inte hängt med i utvecklingen. Deras biljettpriser är ju löjligt dyra till att börja med. 

Jag har flygit inrikes med Norwegian flera gånger och varit mycket nöjd. Att de nu börjar erbjuda resor till New York och Bangkok för billiga priser låter ju mycket attraktivt. Att de börjar med dessa flyg i maj nästa år kommer ju innebära nya resvanor för många svenskar. Om man nu kan få tag på några biljetter i och för sig...

0 Kommentarer  |  Taggar:

Så då var fredagen kommen
, min började med mig liggandes i sängen oförmögen att gå upp för dagens föreläsning. Så det fick bli arbete hemifrån istället. Nu sitter jag i nyöppnade Espresso House i gallerian och sippar på kaffe samtidigt som jag planerar julpyntande i lägenheten. Fredagar är alltid fyllda av hopp och förväntan inför helgens alla saker man vill göra men aldrig hinner, eller hur?

 

0 Kommentarer  |  Taggar:


Häromdagen släppte Swedish House Mafia de sista biljetterna till kvällens konsert. Jag köpte helt spontant, dels för att jag ångrade grovt mycket att jag inte köpte när de släpptes från början men också för att de kan säljas så enkelt om jag skulle skippa gå. Men vafan klart jag ska gå, det är ju Swedish House Mafia! De fick en bra recension i DN och ja vem vet, nästa gång de spelar (när de har deras reunion iofs, ja den kommer ju definitivt att komma...). 

Men var det någon som åkte blåa linjen igår på kvällen? Det blev ju kaos när 35 000 pers skulle till konserten PLUS minst lika många som skulle till Råsunda och alla skulle av vid Solna Centrum...! Tror jag aldrig sett ett sånt packat tåg här förut. Tur att jag åker från Kista ikväll så slipper jag all trängsel då man kan gå från Näckrosen till Friends Arena också :).
 

0 Kommentarer  |  Taggar:


.... innan detta år är slut. Var 2012 som du trodde att det skulle bli?

Annars har du nu fem veckor kvar innan det är dags att välkomna in det nya året. För mig känns det som om jag har för många planerade veckor kvar av 2012, men samtidigt vill jag byta till 2013 – det årtalet känns som det kommer att gå in i historien som mitt år

Fast egentligen undrar vi ju alla vad som kommer att hända den 23:e december enligt mayakalendern...

0 Kommentarer  |  Taggar: