Studentbloggen


 
Namn: Christoffer Wiklöw
 
Ålder: 23 år

Kommer ifrån: Gävle

Pluggar: Journalistik

Inspireras av: Innovativa personligheter, metropoler, kulturkrockar, mys på en skybar, första kaffekoppen på morgonen.
Yakiniku med ris


Mm, häromdagen gick jag förbi Food Court när jag var hungrig och kunde förstås inte hålla mig från dofterna och var tvungen att köpa något på en gång. Ibland träffar jag pappa här och då blir det en japansk yakiniku (skivad entrecote med ris och god sötsalt sås) på "ikki" (visste ni att det betyder "botten upp/drick, drick!" på japanska? Den frasen har jag använt många gånger i Tokyo med de tokiga japanska vännerna), men oftast blir det en giros (skivad kött med stark sås, klyftpotatis och sallad) från den grekiska restaurangen. Efter den enorma portionen är man i total matkoma. Love it!


Giros (bild ej från Food Court)

Giros (bild ej från Food Court)
Haha, är det bara jag som blir totalt förvirrad när man kliver in i "fel" byggnad av de två Kista Studentbostädersbyggnaderna?
Ni ska bara veta hur många gånger jag har gått in i den andra, åkt upp till min våning och ställt mig framför "min" dörr och varit totalt förvirrad över att något stämmer inte med namnet på dörren, haha! Det händer när jag tar en annan hiss än den vanliga. Våningarna i byggnaderna ser verkligen likadana ut. 

0 Kommentarer  |  Taggar:

Är det inte det vi alla tänker på när vi går på den vita delen av en plattform?
Hur farligt nära man är att hamna på fel sida när stressen kickar in. Som vid Fridhemsplan vid rusningstid, direkt runt hörnet efter man har kommit upp från rulltrappan. Svänger in, folk överallt och knuffen från ingenstans.

Vinglar åt sidan på ett ben, tid som stannar upp och overklighetskänslan. Tyngdlagen som drar ner mig och ger mig inget annat val än att ge efter. Jag är beredd, 2 minuter kvar innan tåget går men jag har inte landat än. 
Men sen kommer armen, den som i sista stund tar tag i mig och drar mig tillbaka från att hamna på spåret. Tillbaka på mitt spår och går iväg igen. Tåget kommer snart, och vi ställer oss och väntar på att dörrarna ska öppnas.

Det är först när jag promenerar hem genom Kista Galleria som jag tänker på hur nära jag var att faktiskt hamna på spåret. Hur nära vi alla kan vara det när vi skyndsamt går förbi någon längs kanten.

Live your life on the edge – not the platform edge

1 Kommentarer  |  Taggar:

Fredagskvällen tillbringades på Moderna Museet där den tyska fotografen Wolfgan Tillman hade vernissage för de inbjudna. Många provocerande bilder! Efter detta drog vi vidare till Undici och dansade in till småtimmarna. Trevlig start på helgen!

1 Kommentarer  |  Taggar:


Swoosh säger det och så har det flygit förbi några dagar till. Jag har mycket skönt schema nu där jag studerar tisdagar och torsdagar. Jag föredrar eget studerande framför föreläsningar så det upplägget passar mig perfekt. Annars har jag mest varit irriterad över Bosse Hanssons (tidigare sportreporter) uttalande om "svartingar" - helt oacceptabelt! Att han tror sig kunna skylla på generationsskillnaden? "Alla svarta är uppfostrade på samma sätt", och annat han sa till Aftonbladet är så rasistiskt att det är klart att det är förolämpande för andra. Och sen fortsatte denna diskussion vidare på SVT där de hade bjudit in en tidigare sportkommentator som höll med Bosse att de var uppvuxna under en tid då man sade "negerbollar, neger" etc – jaha, vadå är det ok att skylla på sin barndom som var för länge sedan? Är det då också OK att tvångssterilisera pga av rashygeniska skäl som man gjorde under din uppväxt i Sverige? Min poäng här är att samhället utvecklas, och att kalla någon "svarting" är stigmatiserande 
Sen vill han inte heller be om ursäkt till fotbollspelaren han kommenterade utan bara Radiosporten... Han blir ju till och med förolämpad när han kallas rasist, och många av hans kolleger har stigit fram och hävdat att han inte är en rasist. Selektiv rasist alltså? Ja, han behöver verkligen kliva in i 2012 till det mångkulturella Sverige vi idag har. 

---


Jag funderar på att göra ett anti-nyårsfirande i år – spendera den helt lugnt och stilla på en strand under en het sol. En skitbillig, simpel resa utan krimskrams. Sol, värme och bad är ett måste (Ok, bad är diskutabelt). Några förslag? Jag har sökt på många typiska ställen i Medelhavet utan att ha hittat ett bra pris...
 

2 Kommentarer  |  Taggar:

O'Learys Gokart i Kista Galleria?
Javisst, de har lyckats klämma in en 4000 kvadrameter i norra Europas modernaste anläggning under Filmstaden (!!!). Jag trodde det var ett skämt i början, men nej idag var det premiär för de små gokartbilarna som kan nå 70 kilometer i timmen, det är nog ganska snabbt för oss som inte har körkort än, haha. De har ju också en bowlinganläggning där hos O'Learys, hur får de plats med allt? Snart börjar de väl med bungyjumping från Science Tower?

Jag måste pröva på detta snart. Kanske kan vara bra att börja övningsköra där inför den riktiga övningskörningen med en bil?
PS. Visste ni att Science Tower är Sveriges tredje högsta byggnad? Den andra ligger ett stenkast bort, Victoria Tower, och den högsta är förstås Turning Torso i Malmö.

0 Kommentarer  |  Taggar:

På tisdag kommer vi kunna åka som normalt igen!
Blåa linjen öppnar upp stationerna och vi slipper byta i Fridhemsplan som alltför ofta blir en propp. Hur tänkte de när de byggde stället där vi byter till den gröna linjen? De från den gröna linjen måste gå "igenom" den massiva folkmassan från blåa linjen - inte alls så praktiskt.

Sen är jag grymt sugen på att övernatta i Victoria Tower! Jag har gått förbi där flera gånger på väg till gymmet och tänkt att jag måste ta mig upp i skybaren en dag. Nyligen blev de utsedda till världens bästa hotellbyggnad 2012 (!!!), grattis! De är de verkligen värda tycker jag. Se bara arkitekturen, som självklart stjärnarkitekten Gert Wingårdh står bakom. Jag försöker sälja in en artikel därifrån, så snart hoppas jag vakna upp där i någon av de högsta våningarna. 

1 Kommentarer  |  Taggar:
Jag gymmar varannan dag,
 och funderar på att börja gymma nästan varje dag igen, om jag ser till att variera muskelgrupperna förstås. Att träna för mig är ett skönt break från allt annat tankearbete som oftast är stillasittande, och då istället ha ett hårt fysiskt pass på ett gym är skönt. Speciellt nu när det är så mörkt ute. Just nu tränar jag på Fitness 24 Seven men funderar på att byta då jag är seriöst med träningen – på F24/7 brukar det vara folk som mest hänger (?), inte torkar maskinerna efter sig eller för få maskiner. Närheten till gymmet är också mycket viktigt. Och att SATS därför snart öppnar i Kista Galleria (14:e november) känns väldigt lockande. Kanske kan man få pröva på att gymma där någon gång, och sedan bestämma sig?

Annars så blir det gym idag och just nu har jag kört fast i leg press där jag tar 200 kg – tyngre vikter finns inte i maskinen. Så det är egentligen dags att gå vidare till knäböj men när jag har gjort det med kettlebells har jag alltid fått fel ansträngning! Jag får krupp på den övningen! Skivstången vet jag inte hur jag ska använda, blir fel ansträngning där med. F24/7 saknar instruktörer (förutom en timme i veckan), tyvärr. 
Som kosttillskott dricker jag proteinshakes morgon, lunch och innan jag lägger mig ( http://www.gymgrossisten.com/1/sv/artiklar/serious-mass-5455-g ). Och glöm inte bort att sova tillräckligt för att kunna bygga muskler! :)
 

1 Kommentarer  |  Taggar:
Friends Arena

Blåa linjen går som normalt igen, hurra!
Med tanke på hur många som jobbar i området är det nog många tiotusentals pendlare som får en lite längre sovmorgon. För mig gör det ingen större skillnad då jag tar bussen till Helenelund och där tar tåget ner till Södertörn där jag pluggar just nu. Helt på andra sidan stan, så det blir en hel del dötid pendlandes. 

I helgen är det invigning av Friends Arena två stationer bort (en promenad bort från Näckrosen), och jag var förbi där idag för att se hur det ser ut. Hela området Arenastaden är klar först 2025 och verkar bli en storsatsning  världsklass. Jag är intresserad av skybaren som de kommer öppna i hotellet med runda fönster (ritat av, förstås, Gert Wingårdh) nästa år. I den arenan kommer de ha Melodifestivalen nästa år, och andra stora evenemang. Men inte alltför snart därpå öppnas Tele 2 Arena (vilket tråkigt namn) – det verkar vara storsatsning på arenor i Stockholm just nu? För att vara en rätt så liten stad ändå liksom :). Tele 2 Arena


Nej, nu blir det läggdags tidigt för jag har gruppmöte imorgon tidigt och jag är inte direkt en morgonmänniska... Det får bli en väldigt stark kopp kaffe direkt när jag kliver upp.
0 Kommentarer  |  Taggar: