Studentbloggen


 
Namn: Christoffer Wiklöw
 
Ålder: 23 år

Kommer ifrån: Gävle

Pluggar: Journalistik

Inspireras av: Innovativa personligheter, metropoler, kulturkrockar, mys på en skybar, första kaffekoppen på morgonen.


När det kommer till presentation av en själv blir det alltid spännande; man tänker "hur ska jag presentera mig denna gång?" för så är det ju i vårt liv: vi spelar olika roller vare sig det handlar om att vara anställd, ett syskon, kompis, elev eller något annat. Och alla dessa roller gör livet mer spännande förstås.

Men när det handlar om hur jag ser mig själv, den grund-definitionen, så brukar jag numera ha tre saker som jag utgår mitt liv utifrån: metropoler, upplevelser, och kultur(krockar).

Metropoler
för att jag älskar metropoler med dess kreativa stämning, spännande individer som är mitt uppe i deras mest sprudlande period i livet, och för alla de möjligheter som finns där. Det är en av många anledningar till att jag har bott i Tokyo och New York en längre tid. 

Upplevelser för att det är det som gör en starkare, ger en erfarenhet, och ett nytt perspektiv på livet. Jag brukar ofta slänga mig in i saker för att bredda mitt sinne med nya värderingar. 

Kulturkrockar älskar jag! Stunder då man verkligen ser att man har nått en gräns i ens egna normer, och inser att man har så mycket kvar att lära. Man är newbie på ett nytt territorium, och man kan få många skratt. Livet i Japan innebar många roliga kulturkrockar, haha. 

Till vilka tre saker skulle du summera ditt liv handlar om?

/Christoffer Wiklöw
 
 

2 Kommentarer  |  Taggar:


... är något jag alltid borde göra. Hur skönt är det inte att kunna gå ner i en galleria utan att behöva ta på sig vinterkläder, allt bara en hissresa bort? Detta brukar ibland leda till att folk i klädbutiker tror att jag jobbar där för att jag inte har jacka på mig, haha! Varje dag brukar jag gå ner och impulshandla något (ofta i form av choklad, alltför ofta...) som en ursäkt till paus i arbetet inne i lägenheten.

Sen är det perfekt att jag kan se ner till tunnelbanans plattform för att se när tåget går, då jag alltför ofta springer till den i tron att jag inte hinner. 

Visst, det som fattas i gallerian är ett gym. Då hade jag verkligen inte haft en anledning att lämna gallerians labyrint av utbud.

2 Kommentarer  |  Taggar:


Ja, modeveckan har kickat igång med klirrande kristallglas som skålas och en massa blixtrande kameramobiler som bloggade direkt på plats under visningarna. Jag besökte Atelier där Absolut Vodka introducerade en drink collection, och där Dagmar (vinnare av Guldknappen 2011) även visade sin kollektion. Stället var fantastiskt inrett, och var menat att presenteras som ett koncept, en lägenhet i stil med grått/betong/modern-stil. 

Men låt mig få ta och berätta om deras speciella drink Absolut Lechery... Den är alltså gjord på bland annat smör och nersmält entrecôtefett! Det låter ju helt crazy och den ser ut som det låter, men den smakade helt fantastiskt gott! Dricker jag gärna igen.

Efter detta drog vi till Kungsträdgården där Safilo skulle ha deras visning. Emma Sjöberg deltog och jag hälsade på henne backstage. 

Sist ut blev Oscar Jacobssons visning på Berns. Deras höstkollektion följde idén "Mr. Hyde & Dr. Jekyll" – människans goda såväl som onda sida. Det var fullt med folk på denna sista  visning och efteråt minglades det ikapp med skålandet. Ja, en helt vanlig dag på modeveckan. 

Imorgon blir det mer minglande lite här och där. Ciao!
0 Kommentarer  |  Taggar: