Studentbloggen


 
Namn: Christoffer Wiklöw
 
Ålder: 23 år

Kommer ifrån: Gävle

Pluggar: Journalistik

Inspireras av: Innovativa personligheter, metropoler, kulturkrockar, mys på en skybar, första kaffekoppen på morgonen.


Tragiskt att höra! Och jag är imponerad av Obamas sätt att hantera situationen; lugnt och utan att slänga ut sig att det var en terroristhandling på förhastasde slutsatser. Carl Bildt var snabbt ute med att säga att Utöya var en terroristhandling och det gör man inte utan fakta helt enkelt. 
Nu senare på kvällen sa Obama efter att ha diskuterat med FBI att det var just en terrorhandling med fakta i handen. Vem som tar på sig handlingen återstår att se. 

Hur ämnet terrorism hanteras i media är intressant;
jag skrev en c-uppsats om just detta i New York med anledning av WTC-attackerna (och när jag flög in i landet blev jag förhörd i tron om att jag var misstänkt terrorist, nej jag skojar inte) och min slutsat blev att media spelar ut precis enligt terroristens spel; terroristen vill ha attacken i så stor mediaomfattning som möjligt i syfte att sprida skräck och eller propaganda och media går alltid i fällan. Tråkigt men sant. 

Du kan läsa mer om detta i min c-uppsats här: http://su.diva-portal.org/smash/record.jsf?pid=diva2:504462


0 Kommentarer  |  Taggar:Jag jobbar nuförtiden deltid som mediebevakare på Riddarholmen – ett jobb som passar mig som handsken. Jag lyssnar, läser och tittar på nyheter varje morgon vilket gör att jag blir väldigt påläst på vad som händer ute i världen – jag får alltså betalt för min passion, inte illa ;) . Sen fick jag ett annat deltidsjobb i sommar, så det känns skönt att ha det säkrat. 


Sen för övrigt är det bisarrt och oacceptabelt att vi den 14:e april fortfarande lever i en vinter som aldrig verkar sluta. 


1 Kommentarer  |  Taggar:Tappade mobilen från cirka 40 cm ner på klinkergolv och mobilens skärm gick i tusen bitar... 800 kr senare är allt som vanligt igen. 


0 Kommentarer  |  Taggar:


Lördagen den 27:e april kommer Fitness24Seven att öppna i Kista Science Tower, antagligen där Sats låg tidigare. Vilket perfekt läge! Skönt att slippa åka runt med en gymbag hela tiden. Dock har jag en känsla av att det kommer vara proppfullt där...

Men javisst Sats ligger ju närmare. Ska testa på det nästa vecka :)

0 Kommentarer  |  Taggar:

Haha, jag läste om drickskulturen runtom i världen
och kom på ett roligt minne i New York när jag skulle tipsa i en taxi. När man drar sitt kort på skärmen framför en så får man också trycka in hur mycket man vill ge i dricks och jag råkade på något vis ge han då 0,1 dollar i dricks, alltså ungefär 60 öre hahahaha. Jag fick inget leende när jag lämnade honom, haha.

En annan gång när jag och en kompis som båda hade bott i Japan (där dricksar man inte) köpte öl i New York och glömde att ge servitören dricks varpå hon stirrade ut oss i en evighet och sedan sade "Well, you know in the USA you give tip...!". Haha, ja det är inte lätt :)0 Kommentarer  |  Taggar:


Jag blir förvånad över att det sker så mycket skadegörelse i hissarna, varför sker det här? Jag menar det är ju enbart hyresgäster som har access till utrymmena som leder till hissarna. Varför försöra ens utrymme där man bor? Nolifers :p

Konstigt för jag tycker annars att det är mycket lugnt i korridorerna och trapphusen, och jag har inte märkt av att det har varit stökigt någonstans.

0 Kommentarer  |  Taggar:


Äldre Nyare