Studentbloggen


 


När det kommer till presentation av en själv blir det alltid spännande; man tänker "hur ska jag presentera mig denna gång?" för så är det ju i vårt liv: vi spelar olika roller vare sig det handlar om att vara anställd, ett syskon, kompis, elev eller något annat. Och alla dessa roller gör livet mer spännande förstås.

Men när det handlar om hur jag ser mig själv, den grund-definitionen, så brukar jag numera ha tre saker som jag utgår mitt liv utifrån: metropoler, upplevelser, och kultur(krockar).

Metropoler
för att jag älskar metropoler med dess kreativa stämning, spännande individer som är mitt uppe i deras mest sprudlande period i livet, och för alla de möjligheter som finns där. Det är en av många anledningar till att jag har bott i Tokyo och New York en längre tid. 

Upplevelser för att det är det som gör en starkare, ger en erfarenhet, och ett nytt perspektiv på livet. Jag brukar ofta slänga mig in i saker för att bredda mitt sinne med nya värderingar. 

Kulturkrockar älskar jag! Stunder då man verkligen ser att man har nått en gräns i ens egna normer, och inser att man har så mycket kvar att lära. Man är newbie på ett nytt territorium, och man kan få många skratt. Livet i Japan innebar många roliga kulturkrockar, haha. 

Till vilka tre saker skulle du summera ditt liv handlar om?

/Christoffer Wiklöw
 
 

2 Kommentarer  |  Taggar:


... är något jag alltid borde göra. Hur skönt är det inte att kunna gå ner i en galleria utan att behöva ta på sig vinterkläder, allt bara en hissresa bort? Detta brukar ibland leda till att folk i klädbutiker tror att jag jobbar där för att jag inte har jacka på mig, haha! Varje dag brukar jag gå ner och impulshandla något (ofta i form av choklad, alltför ofta...) som en ursäkt till paus i arbetet inne i lägenheten.

Sen är det perfekt att jag kan se ner till tunnelbanans plattform för att se när tåget går, då jag alltför ofta springer till den i tron att jag inte hinner. 

Visst, det som fattas i gallerian är ett gym. Då hade jag verkligen inte haft en anledning att lämna gallerians labyrint av utbud.

2 Kommentarer  |  Taggar:


Ja, modeveckan har kickat igång med klirrande kristallglas som skålas och en massa blixtrande kameramobiler som bloggade direkt på plats under visningarna. Jag besökte Atelier där Absolut Vodka introducerade en drink collection, och där Dagmar (vinnare av Guldknappen 2011) även visade sin kollektion. Stället var fantastiskt inrett, och var menat att presenteras som ett koncept, en lägenhet i stil med grått/betong/modern-stil. 

Men låt mig få ta och berätta om deras speciella drink Absolut Lechery... Den är alltså gjord på bland annat smör och nersmält entrecôtefett! Det låter ju helt crazy och den ser ut som det låter, men den smakade helt fantastiskt gott! Dricker jag gärna igen.

Efter detta drog vi till Kungsträdgården där Safilo skulle ha deras visning. Emma Sjöberg deltog och jag hälsade på henne backstage. 

Sist ut blev Oscar Jacobssons visning på Berns. Deras höstkollektion följde idén "Mr. Hyde & Dr. Jekyll" – människans goda såväl som onda sida. Det var fullt med folk på denna sista  visning och efteråt minglades det ikapp med skålandet. Ja, en helt vanlig dag på modeveckan. 

Imorgon blir det mer minglande lite här och där. Ciao!
0 Kommentarer  |  Taggar:


Modeveckan gick snabbt förbi, ja att det ens kan kallas för "vecka" då det bara är i dagarna tre... Men det har varit kul, men mest intressant. För vart är moderapporterandet i sig på väg? Idag sitter bloggare på front row med sina iPhones och babyfaces, och har ingen utbildning i ryggen. Ändå har de hamnat där, och de är ju oftast inte ensamma heller. Nej, det sprider sig ibland dessa få platser, och sedan när showerna är över dyker deras andra stimmedlemmar som rör sig mot baren för vin och tömmer den snabbt. 

... Och man står där och undrar. För bloggarna må ta många bilder, men de skriver inte mycket om visningarna, så för modeskaparna (eller snarare de från de olika byråerna som bjuder in folk) valet att antingen låta de som har förkovrat sig i utbildning och praktiskt arbete att ta platserna eftersom de kommer att skriva en mer djupgående artikel och sätta det i större perspektiv, eller låta de purfärska som har många udda followers på internet ta platsen eftersom de kommer nå ut till fler. Eller vad säger ni?

Fick tråkiga bilder på telefonen så får sen när jag hittar någon att ladda upp. Ja, man är ju stuck med en Blackberry nu då min iPhone har blivit stulen, ugh... Inte kul. 

PS. Jag har inte gått normalt idag för att jag har haft en enorm träningsvärk i benen efter att ha gått loss på leg press-maskinen med 150 kg på gymmet.

0 Kommentarer  |  Taggar:


Meddelande

0 Kommentarer  |  Taggar:


Jag och två andra (från två andra magasin) åkte till Nobis Hotel vid Norrmalmstorg för att interjua Adam Lambert, ni vet han som kom tvåa i American Idol? Hans låtar hörs på radion ganska ofta, och nu så är han aktuell med ett nytt album som vi fick en sneak-peek på och hans klubblåtar var definitivt något som kommer att spelas en hel del. 

Innan vi träffade honom hade vi förberett för att fota honom i Guldbaren och allt var färdigt när han dök upp (20 min fab sen), men när själva stunden för fotandet kom började blixten krångla. Murphy's law säger jag bara! :o Och då ska ni veta att skivbolaget ger en bara 20 minuter att hinna med allt på; intervju, fotande, etc. Som tur var gick allting bra ändå och Adam svarade intresserat på alla frågor och tackade oss alla när allt var över. Vi var först ut för att träffa honom och det var väl tur det för att han skulle möta upp flera nordiska tidningar/TV under några dagar. Och förstås skulle han till QX Galan också. 
Men det var intressant att se hela detta arrangemang kring denna artist; hur allt var noggrannt fixat för honom. 

De bilder jag tog lägger jag upp imorgon. Godnatt peeps!1 Kommentarer  |  Taggar:


För snart en månad sedan förlorade jag en kär vän min iPhone 4. Den gick samma ödes till möte som dess föregående iPhone genom att bli försvunnen och antagligen stulen. Sedan dess har jag gått in i the Dark Ages, som amerikanerna kallar det passande nog, eller som vi säger; medeltiden. Att plötsligt leva utan en smartphone med internet som nästan bokstavligt talat har vuxit in i en var en stor omställning; hur skulle jag nu lyssna på musik, när jag inte hade Spotify längre? Hur skulle jag veta när nästa t-bana går? Hur skulle jag nu ringa gratis till min vän i New York? Hur skulle jag nu kolla min mail on the run?

Jag blev plötsligt mer isolerad, mer försenad, mindre uppdaterad om vad som händer därute, och irritationen växte för varje stund av dagen jag märkte av dess lysande frånvaro. Plötsligt började jag se hur "alla" nuförtiden går runt med en iPhone, verkligen en "iPod" i dagens samhälle (med betoning på att "alla" gick runt med en iPod förr i tiden, innan den typ ersattes av iPhonen).

Så, därför blir jag ett med en annan telefon för ett tag. Ok, riktigt så anarkistisk är jag inte men jag hade som plan att köpa iPhone 5 i sommar när den kommer ut ändå, så jag ska ta mig an en annan smartphone istället; en HTC Sensation XL. Ni förstår jag har en Blackberry idag; jag önskar ingen en sådan hemsk tillvaro. Kanske kan en HTC få tillbaka min livskvalité, kanske inte lika mycket som en iPhone, men mycket mer än den där Blackberry jag tvingas dra runt på...0 Kommentarer  |  Taggar:


Synd att en ikon inom musik har gått enbart 48 år gammal. Det märkliga var att jag lyssnade på hennes låt "I look to you" den timmen hon dog...(!). Jag brukar annars inte lyssna på hennes musik (men hon har en fantastisk röst förstås!). 

0 Kommentarer  |  Taggar:


Nej, tyvärr blev jag inte en med HTC, utan en LG. Ja, förkortningarna härjar, telefonerna kommer och går ur min ficka tills det kommer att återställa sig med en iPhone igen. Once you go Apple, you never go #"€&" :) . Men den här LG:n är ok, den är hanterbar åtminstone. 

Så istället tog jag en lunch med min fader i Kista Galleria, det blev en jättegod giros, medan snön yrde utanför. 

Nu, sitter jag här ihoptvingad med min förkortning till telefonen. Ja, vad gör man inte – när allting kommer omkring så kommer och går ju telefonerna ur fickan ändå.


Godnatt!

0 Kommentarer  |  Taggar:


En trappa är en trappa vare sig den rullar eller ej, så sluta stå still i den.


Ja, hur som helst, idag var jag på pressvisningen av Cecilia Frodes enmanna-show "Ängelen", med musik kompanjerat av ett litet band bestående av två herrar. Ska jag vara svår så ska denna föreställning, som vi fick bara se en bit ur förstås, skildra samhällsutvecklingen, människan med dess brister och bräckliga natur och ändock hoppet som driver oss igenom det vi kallar livet. 


Vi satt där glada och förnöjda eftersom vi hade blivit serverade champagne och vegetariska wraps. People-watching hade också begåtts ute i den lilla foajén. När vi lämnade teatern, med ett intryck som satt sig ändock, fick vi inte med prozac som hade omnämts i showen men annat smått och gott såsom salsa (!?), nyttig bakterieflora i sticks (ja, varför inte?), sesamkakor (...), och någon mystisk tidning. Ja, överallt köps man. Och köper. 

Ni kan se ett smakprov ur Ängelen här: 

http://www.youtube.com/watch?v=GLxqnOs7QoQ

 PS. haha, nu när jag tänker efter så påminner hon på något vis om Ica I Rutan... Kommer ni ihåg det barnprogrammet? Jag kommer ihåg att jag var rädd för henne när jag var liten... Se bara introt:

http://www.youtube.com/watch?v=NdYQ6JjreOY
 

0 Kommentarer  |  Taggar:


Imorgon är det dags att ta fram både systemkameran och videokameran och ta sig till studion där det ska fotograferas för ett magasin. Jag ska dokumentera händelsen och vara den som rör sig i skuggorna och fångar den fängslande verkligheten som sker framför en fotografs kamera. 
Och allt detta i dagarna två, det ska bli mycket kul!

Fick en annan god nyhet som jag hoppas mycket på också. Och nu när våren verkar vara på väg känns det som om året äntligen kan börja. Och oj, kanske dags att börja spara för sommaren också?0 Kommentarer  |  Taggar:


Oj, vad tiden går fort! Har haft en hel del småsysslor att avklara, bland annat en deadline innan tryck. Och sen har det varit en hel del drinkar som har druckits. Ja, på Marc O' Polo-eventet förra fredagen där deras 10-dagar korta kollektion visades, fanns det goda drinkar och jeez dagen efter kändes det verkligen...!

Igår började dagen med en champagnefrukost inne på Smarteyes på Ömalm. Mycket goda h'oerderves serverades, jag tror jag kan acceptera en sådan start på dagen! ;) De presenterade deras nya sommarkollektion för sol- och glasögon, och vi fick välja ett par att ta med hem. Jag valde ett par svarta street-bågar som passade mig perfekt. 

På kvällen blev det dags för Sturegallerians tillställning för starten av Food-veckorna. Alltså, hur kan vissa bete sig? Så fort alkoholen serverades så slängde sig folk mot dem. En till och med stoppade en servitör genom att dra i hennes hårsvans! All denna huggsexa för att det var gratis. 0 Kommentarer  |  Taggar:
På måndag åker jag till Göteborg för att tenta av en japanskakurs (den bakas in i min journalistexamen), och det jag mest ser fram emot är att besöka Starbucks på Centralstationen! Jag är ett totalt Starbucks-freak utan hämningar. När jag gick igenom mitt kontoutdrag från tiden jag bodde i Tokyo ser jag att Starbucks besöktes minst en gång per dag, ibland tre. 

Med en prislapp på tio kronor över medelpriset för en kaffe är det en utgift som blir lätt dyr i det långa loppet. Om du till exempel skulle köpa en stor latte och fika med en vän varje vardag (224 dagar 2012) skulle det bli tillsammans 10 976 kronor :O .

Hm, man får prioritera; en kaffe om dagen, eller en semestervecka/dator per år... 


0 Kommentarer  |  Taggar:
För ett år sedan skulle jag ha varit i Japan. 
Efter skolan hade jag ätit med mina vänner i Korean Town där min skola låg, och sedan cyklat hem till min lägenhet. Fredagskänslan skulle ha börjat kicka in och jag skulle ha varit inne i mitt rum när det hände

Jag tänkte ofta på att om en stark jordbävning skulle slå till när jag är i mitt rum skulle jag riskera att bli instängd där, på nionde våningen. Men som tur är var jag inte i Japan då, tre månader innan hade jag bestämt mig för att lämna mitt kära Japan ett halvår tidigare än bestämt. Hade jag varit kvar till juli 2011 hade jag upplevt hur skolan fick stänga ner ett tag för att det hände, masshysterin inför att bunkra upp nödvändigheter, periodvisa stunder utan el under nätterna, och inte minst ovissheten kring den radioaktiva strålningen. 

Istället befann jag mig i ett soligt och varmt Bangkok. Jag hade promenerat planlöst genom staden, bland annat genom en enorm marknad som var en labyrint snarare, och satte mig ner i en park för att vila när jag ser vad mina vänner i Japan skriver på facebook. Jag fryser till, spänner blicken och tror inte mina ögon. "Har det hänt nu?!". Japan har alltid väntat på Den Stora Jordbävningen, och nu såg det ut det. Mina vänner skrev var de befann sig, medan efterskalven fortsatte. Någon var instängd på sitt rum för att hyllan hade ramlat framför dörren och satt fast, någon var instängd i en tbanevagn, någon hade sprungit ut på vägen i ren fasa. 

Och jag åker direkt till mitt hotellrum och följer nyheterna minut för minut. Det kommer jag sedan göra i flera veckor. Jag ser mina svenska vänner i TV, i svenska tidningar och annat. Mitt Japan hamnar plötsligt i medias rampljus och japanernas tålamod och heder skrivs det om spaltvis. Jag läser varje dag om vänner där som oroas sig över strålningen.

Vad som hände då i Japan var tyvärr bara en förhandsvisning om vad som komma skall:

Strax söder om Tokyo möts tre jordplattor som har byggt upp spänning i flera decennium. En jordbävning med enorm kraft kommer att slå till, skapa lika höga tsunamivågor (om inte mer), och skapa enorm förödelse. Detta vet japanerna, speciellt tokyoiterna, om. De lever med denna rädsla varje dag. Som mitt ex sa "Jag vet om att det kommer att hända en dag, och jag kommer att dö då. Därför vill jag leva livet fullt ut nu, medag jag kan"

Japanerna har gjort vad de kunnat; förbereder alla inför det kommande, bygger starkare skyskrapor, och informerar samhället om tillflyktsområden. Men tyvärr kommer det inte vara nog; husen är byggda alldeles för nära varandra, och alla har gasspisar vilket kommer att starta en brandhärd utan dess like (och vattenrören kommer att brista, vilket gör att gemene man kommer inte kunna släcka elden). 

Jag visste själv om det när jag bodde i Tokyo; undermedvetet tänkte jag alltid hur det skulle gå för mig om det slog till när jag gick in en byggnad. Jordskalv kom och gick, det är vardag i Tokyo. Ibland svaga, ibland lite starkare. Ofta skrattade vi, men ibland övergick det till allvar. Som när jag var hemma med mina rumskamrater i ett nybyggt hus; våningssängarna började dunka i väggarna, dörrarna började vifta hejvilt och man hörde hur hela huset skakade. Då är det inte roligt längre. Eller när vi satt i klassrummet mitt under lektion; vi småskrattade eftersom vi hade bord med hjul som gled runt lite. Men det blev starkare och läraren ropar "öppna fönstren!" och när en japan gör det börjar man ju undra...

Tänk dig leva med en vetskapen om att du kommer utsättas för en mycket stark jordbävning en dag. Det är ofattbart. Det kändes så konstigt att gå runt i Tokyo och tänka på att mycket av det jag såg då kommer att förstöras en dag. Att kraften i en jordbävning är så stark. Det fick jag, pappa, och klassen uppleva en dag när vi gick till en jordbävningssimulator. Man står i ett "vardagsrum" som plötsligt börjar skaka och man får slänga sig under bordet för att skydda sig. 8 på richterskalan känns. Ben som gnids mot golvet, du kan inte stå upp för du kan inte hålla balansen. Du är bara ett objekt som skakas runt. 


Japan idag är ett annat Japan. 

Nippon, ganbatte!0 Kommentarer  |  Taggar:


Så var man tillbak till Sverige efter att ha besökt Amstedam. På min födelsedagfick jag endast veta att jag skulle upp tidigt för att åka till Arlanda, men inte vart jag skulle flyga förrän jag stod utanför gaten.  Och oj vilken galen resa det var, många roliga minnen därifrån. Dekadans på hög nivå i den staden! Och såklart fanns Starbucks där yey!

Annars gick vi mest runt i staden och åt på mysiga restaurangen, och andra mindre mysiga. Staden har ingen park, och nästintill inga bänkar så mina fötter lider lite idag.  

På hemvägen låg det en burk space cookies på stolen bredvid (inte min), så Amsterdam! hahaha

Lyckades också snagga mitt hår förra veckan, hela 10 centimeter är borta. Känns mycket skönt!

0 Kommentarer  |  Taggar:


Alltså Stockholm, skyskrapor och bostadsbrist! Skönhetsrådet, de som har styrande makt över just skyskrapefrågan i Sthlm, har äntligen börjat lobba för skyskrapor. Nu är det så att Värtahamnen skulle få några snygga skyskrapor alldeles vid vattnet, men nu har de ansvariga som ska bygga bostäderna fegat ur och valt låga hus istället för att de  är "rädda för buller"!. Åh, så fjantigt! Jag tycker det är så omodernt och tråkigt att inte Sthlm har någon skyskrapa värd att nämna FÖRUTOM Victoria Tower i Kista - den är riktigt snygg och borde stå som exempel på lyckad skyskrapa i Sthlm. 

Just nu består Stockholms skyline av -oooh så coolt - kyrkor! Wow, det är verkligen något att imponera på vännerna från New York och Tokyo...

Nej, börja sätt igång med byggandet av skyskrapor lite här och där runtom Sthlm. Vi har vacker miljö så hur snyggt vore det inte med en skybar någonstans? Ja, tack!


0 Kommentarer  |  Taggar:


Stockholm är teh bore. So boring att jag inte vet vad jag ska göra, men så har det alltid varit och jag har vant mig på något sätt. Värst blir det när man kommer tillbaka från utlandet en längre tid. Så mycket som stänger här redan sju. Vädret. Priserna. Utbudet. Jantelagen. Ja, ni vet resten. 

Hm, blir nog ett gladare inlägg när det blir varmt och soligt ute! :) 

0 Kommentarer  |  Taggar:


Så, var det någon som blev utsatt för april-skämt igår? Jag lyckades inte värja mig utan blev ganska grundlurad, haha. Försökte också lura andra men det gick inte så bra. 

Den gågna helgen spenderades ute på klubbar, vilket var ett tag sedan. Ja det blev en hel del men jag såg till att dricka mycket vatten innan så jag klarade mig helt från att bli bakis, yey! Dock misstänker jag att jag blev drogad sent på lördagsnatten för jag hade druckit mycket vatten och drack lite alkohol så jag var inte bakis dagen efter utan mådde konstigt; kändes som om jag var lite borta. Ja, vad ska man säga, det händer ju ute på klubbarna och någon kan ha smygit ner något i glaset medan jag ställde det på något bord bredvid mig... :/ Ikväll ska jag laga gyudon, vilket är en japansk rätt bestående av stekfläsk, ris och lök, mer eller mindre. Mycket gott och lätt att laga!

På Amsterdams Centralstation den 23:e mars. Påminde en del om Waterloo Station i London. 

0 Kommentarer  |  Taggar:
Alla vi som bor på blåa linjen och ska av vid t-centralen under rusningstrafik
 vet om hur det är vid flaskhalsen, ni vet där vid rulltrappan och längs den långa rull"mattan" mot gröna och röda linjen; där blir det alltid en viss irritation när folk har bråttom och andra inte och några som försöker gå med kompisar bredvid varandra och andra som står och flåsar irriterat bakom dem i ett försök att gå förbi. Who hasn't been there? 

Haha, för att det är så roligt att se hur folk reagerar där, vem blir egentligen inte stressad av att gå där?

 

0 Kommentarer  |  Taggar:


Så, då har man landat i Stockholm efter en reportageresa till Belgien. Jag har haft fantastiskt kul i en vecka, rapport kommer snart!

0 Kommentarer  |  Taggar:


Ja, jag var nyligen i Antwerpen i Belgien för att skriva ett resereportage om staden och diamantdistriktet men det är något annat som har fastnat i mitt minne; trottoarkanterna.

WTF.

Vad är det för fel på deras trottoarkanter?! De ser helt beskedliga ut, men både jag och flera i mitt sällskap ramlade flera gånger från trottoarkanterna och det är speciellt störande eftersom normalt sett ramlar man ju "aldrig" från sådana. Och då menar jag när man går ner från dem. Jag menar, jag har ju gått på mycket sämre gator t.ex. i Thailand och Lissabon? Weird.Cool byggnad som ska färdigställas detta år i Antwerpens hamn.

0 Kommentarer  |  Taggar:


Med Lily ColeHur många event klarar en liten kropp? Det är frågan som antagligen inte fick ett svar igår, men jag försökte. Hit och dit mellan tre stycken och sen tillbaka till ena. 

Det började med PR Jung som bjöd in till Grönstedts (konjak) event som hadeJimmy Dermott (fantastisk cocktailmaster), han var den som blandade ihop den där drinken gjord på smör och entrecote-fett. Denna gång blev det olika drinkar på konjak som smakade ganska starkt faktiskt. Den mest goda var den gjord på half&half (grädde och mjölk), ja man är ju lite lättköpt när det smakar nästan milkshake... 
Detta event började oskyldigt men när folk började känna av konjaken så började det tjoas och ha sig i den lilla lokalen som  vi var på. Trevligt var det och när vi skulle gå fick vi en generös goodiebag med ett set för att kunna blanda ihop drinkar - tack!Vidare till nästa ställe blev Brandstationen där Herr Judit firade tre år med lite cider och trevlig stämning. Det känns lite som om man står i mormors förråd där inne haha :)

Sedan stack vi till Bodyshop där Lily Cole (internationell modell och skådespelerska) fanns framför kameran. En sådan enormt lång kvinna att hon faktiskt hela tiden stod ut den lilla folksamlingen som fanns där. Det serverades gott tilltugg med champagne. I goodiebagen fick i deras krämer och annat för en torr hud som man själv har ibland, haha. Mycket trevligt! Vi stod där ganska länge innan vi bestämde oss att gå tillbaka till Herr Judit för att inte verka vara stalkers. Den festen skulle fortsätta på ett hotell på Ömalm men vi drog vidare till torget istället, och sedan hem.  En mycket trevlig kväll! 

0 Kommentarer  |  Taggar:
Så, då har man fått sig veckans första kaffe
 och den är ju alltid bäst på morgonen. Nu blir man lite hyperaktiv och kommer beta av saker och ting på rullande band. Ska till gymmet, försöker gå dit sex dagar i veckan och det går rätt så bra ändå; har gått upp cirka fem kilo i muskelmassa sedan januari, och ja det tog tid haha.

Denna vecka blir det ganska lugnt tror jag. En intervju med en diamanthandlare ska jag försöka boka in, skriva på två artiklar som ska bli klar helst denna vecka och sedan så börjar ju maj imorgon! Kan det bli varmt väder nu så att man kan bli normal igen...?

Ja, idag är det valborgsmässoafton, ska ni ut och festa? Inte jag iaf, det var länge sedan jag firade det. Det är en konstig tradition egentligen, för hur ska man förklara det för en som inte har varit med om det förut? "Man står runt en enorm brasa och dricker", haha. Tråkigt är att många igelkottar dör, för de brukar krypa in och lägga sig där...  

Ha det kul ikväll! Och grattis kungen!


 

0 Kommentarer  |  Taggar:Ja, då nådde det äntligen 20 grader ute i solen
, minst. Och det var inte en dag för sent (eller jo, värmen kom sent i år enligt statistik). Vi som har pollenallergi blir inte direkt hyperglada när vi hör att det är höga halter av pollen i år också, så jag måste snart andas genom munnen istället för näsan om jag ska får syre.

I detta väder tog det inte en lång stund innan svenskarna tog sig ut i värmen och blev normala igen – inte blyga och instängda i varma lägenheter längre! Men även störda muppar tog sig ut så som den mannen som stod och yrade på biblioteksgatan och förföljde mig och muttrade ord som lät som en förbannelse. Som tur var kom en polis på segway (!) förbi. 

Hoppas på att man kan börja gå utan jacka snart, och helst i sandaler också. Och ta ett glas ute på en uteservering, och kanske cykla? 

PS. hade ni en lyckad valborg? Jag började oskyldigt men slutade helt spontant ute på en klubb. Så, jag försöker hinna ikapp denna vecka nu, haha
 

5 Kommentarer  |  Taggar:
Telefon, telefonj*vel alltså.
 Så jag har stört mig på att min iPhone är borta (vad gör den nu? Vem går igenom typ allt jag har i den nu??), men igår fick jag tag på en ny iPhone 4S. Glädjens dag, allt skulle bli normalt igen. Jag skulle kunna kontakta vänner utomlands och inrikes som en normal person, posta instagrambilder och kunna skicka iväg mail och SMS som faktiskt går att läsa jämfört med den grymt irriterande artificial intelligence-befriade mobilen jag har nu.

Men nej.

Nej, den här telen är ju såklart låst. Japp. Låst. Ah, så här sitter man med en iPhone som inte går att låsa upp alls. Pengar kastade ut i tjotahejti. Back to scratch med telefonen som ger mig PMS. Ah, livet. 

Så, dagen började inte sådär hyperbra fast det är fredag. Jag känner samtidigt mest stress över att skriva klart två artiklar. Men där ska jag inte klaga; skriva är min passion. Aja, två steg bak, ett fram!
 

0 Kommentarer  |  Taggar:


Ikväll ska jag inte ut, det är mitt mantra som jag intalar mig själv, och kanske främst min ekonomi. Sommaren är snart här och det blir så många olika utgifter här och där. Tycker det är lite drygt att bara för att det är lördag och söndag så ska ställen stänga tidigt, så var det inte i Japan. Detta är ju på grund av religionen här men hallå det är ju under helgen som folk är ute och vill fika, shoppa etc? Alla har att vinna på det. Och come on, Stockholm är vår största stad!

Aja, tillbaks till skrivandet. Ja, det må vara lördag men arbete väntar. 

Ägnat till en kompis idag: Srecan rodendan , ja cu biti navijam za vas veceras ! :)0 Kommentarer  |  Taggar:


... because it's true. Har ni varit i New York City kommer ni nog att känna igen er – har ni inte så kommer ni kanske att finna en anledning att hitta dit!

LÄS ---- länk där


0 Kommentarer  |  Taggar:


Maj månad kommer att gå alldeles för fort, men det är ju inte så konstigt då det är en ganska menlös månad. Jag menar, alla går ju bara och väntar på sommaren som aldrig verkar komma i maj, och dessutom har många studenter fester och tentor att skriva så alla dessa dagar försvinner in i dimman. 

Hur som helst, denna vecka var rolig då jag fick tillbaka en kär vän från NYC, vi bodde tillsammans på Upper East Side och Chelsea i ett par månader så vi har många roliga minnen. 
Sen bjöd Orient Expressen in på ett event på Grand Hotel, det visade sig att de hade en stor överraskning; det legendariska tåget ska ta sig ända upp till Stockholm nästa år! Major surprise. En tripp från Venedig upp till Stockholm kostar 4500 euro per person.

Nu är jag fast i pluggandet igen; har en tenta på tisdag så det blir 24/7 plugg tills dess : /. Längtar till nästa månad då jag ska ut och resa igen. Och när vädret blir varmt så att man kan bli normal igen.

Ha det bra!


0 Kommentarer  |  Taggar:


Du kan ta New York/Tokyo från mig men du kan inte ta New York/Tokyo ur mig.

Jag har länge gått och grubblat om detta, att just ha bott i andra megastäder utomlands som har blivit en så viktig del av mig att jag känner mig smått vilse i Sthlm för att det är så annorlunda här. Jag önskar mig mer, och här finns det saker att hämta men inget för mig. Som om jag är felplacerad och väntar på nästa flyg någonstans. 

Men jag tänker inte låta mig begränsas utan ska se till att finna sätt att lägga världen under mina fötter igen. Ingenting är omöjligt för ens mål – vårt största hinder är oss själva och jag tänker överraska mig själv med nya mål att nå ständigt. Undra vart jag är om ett år?

0 Kommentarer  |  Taggar:


Igår var det kick-off för Stockholm Retail Fashion WeekClarions "skybar" där vi var en hel del folk som minglade runt i sol med drinken i högsta hugg. Det var några fantastiska kollektioner utplacerade, speciellt från märket Lobra av Johanna Phil – en framtidens modedesigner skulle jag säga. 

Sen var det vidare till invigningen av HUMP på F12 och så var sommarens partyfestande igång. Idag sitter jag och skriver de sista på två artiklar inför tryck, och sedan den sista delen på realian – kan man få bli klar snart så att man kan sitta ute i solen? I höst blir det nog mycket sol då en intressant inbjudning till en pressresa till ett varmt land kom på mailen. We'll see! :)


Njut av solen ni som kan :)

hahah, i-landspromblem alltså...!

0 Kommentarer  |  Taggar:
Tre tacos, några drinkar och nachos senare vann Loreen och jag var smälltjockt mätt. Sverige hade tagit hem vinsten i Eurovision och plötsligt sjöng hela Europa Euphoria – det var som om euro-krisen var borta ur mannaminne för ett tag och alla (utom Italien) kastade poäng över Sveriges bidrag. 

Och visst kommer det att bli intressant att se Sverige anorda ett Eurovision nu när melodifestivalen är i sin absoluta peak – inte ens Kalle Anka på julafton förenar svenskarna mer längre utan it's all about the 30 + bidrag som ska spelas upp för att slutligen hamna i en lika stor pool av låtar i Eurovision. Att låta Sverige anordna Eurovision är lika självklart som att låta USA anordna Superbowl, Japan anordna karate-VM, OS i Athen, och ja så vidare. Vi kommer förstås inte anordna ett lika extravagant event såsom årets land gör men det kommer ändå bli bättre.

Och det enda naturliga vore förstås att ha det i Friends Arena i Solna – come on det kommer vara nybyggt och fint. 

0 Kommentarer  |  Taggar:


Alltså denna sommar kommer ju bli helt  orealistisk egentligen men mycket vill ha mer. Ja, jag har ju av någon anledning fått för mig för att studera över sommaren.
   Sommarkurs.
   Två.
   Parallellt
.

Och så ska jag jobba lite däremellan. 

Och förstås resa. HEJ DÅ SOMMAR :) 

Hahaha, nej men jag är faktiskt intresserad av båda sommarkurserna (introduktion till digital grafik, och War, Media, Culture - på engelska!), så jag ska försöka göra mitt bästa :).
0 Kommentarer  |  Taggar:


Jag har haft enorma problem med mobiltelefoner detta halvår. Jag vet inte vad men det har inte varit min tur där än så länge. Alla möjliga problem har dykt upp och nu när det äntligen såg ut som att det skulle ordna sig (ja, jag är verkligen beroende av en telefon nuförtiden) så visade det sig att Telenor skulle vara extremt långsamma och svårhjälpliga med mig för att jag flyttade till Sverige förra året! Ja, jag återinvandrade till Sverige so what får jag inte teckna upp något avtal för det liksom?

Ja, to be continued och med ett gott slutt hoppas jag.

0 Kommentarer  |  Taggar:


Sveriges Nationaldag igår. Oj, den kom och gick minsann. Hur brukar ni fira den? Ja, i min familj har vi inte riktigt firat den dagen egentligen. Kanske ätit god mat? Lite jordgubbar kanske? Ja, inte mer än så egentligen. 

Men lite firande blev det ändå, fast för Pretto PR:s 5-årstfest på F12 istället. Några drinkar, lite träff av nytt och gammalt folk och lite taxiresa hem lullig. Och idag tillbaka till plugg igen. Totalt missade att jag hade föreläsning idag, och den amerikanska professorn vi har är så extremt sträng om man är borta – jag måste skriva en sexsidig rapport om vad föreläsningen handlade om. Haha, japp så ligger det till. 

Kom på att mer än halva året har nu gått! Vad fort! Nu kommer resten att flyga iväg, jag vet att minst sju länder till kommer att besökas innan året är slut så det finns mycket kvar att göra innan jorden går under (som är i slutet av december enligt Mayakalendern). 

0 Kommentarer  |  Taggar:


Helgen spenderades mest i sängen där jag låg sjuk. Idag verkar värmen vara tillbaka och denna vecka har en massa roligt inplanerat. Mycket pluggande men det är helt ok. Ah, om det kunde vara såhär varmt och skönt hela tiden i Sverige. Go global warming! Haha, nej så kan jag inte säga :) 

Förra året vid den här tiden rörde jag mig runt på internet för att hitta ett boende i Stockholm, det var inte lätt och kändes länge hopplöst. Innan jag flyttade in i Kista Studentbostäder bodde jag hos en kvinna med en etagevåning i Örnsberg. 

Boendesituationen är en av de allvarligaste problemen i Stockholm just nu. Det hindrar hela regionen från att utvecklas, och det är ju tragiskt att folk flyttar ifrån staden för att få ett bra & eget boende. Det är absurt att det inte byggs mer boende, skyskrapor och hyresrätter överallt i stan där det finns möjligheter. 

0 Kommentarer  |  Taggar:


Ja, äntligen säger jag bara. Visst jag skulle egentligen köpa den nya iPhonen som kommer i höst men jag orkar ärligt talat inte vänta. Jag vill kunna fota och dokumentera denna sommar då det kommer att hända så mycket. 

Så, efter att ha haft en massa problem detta år med mobiler så har det äntligen fått ett gott slut med en Samsung Galaxy S3 som släpptes för mindre än en månad sedan. Kärlek. Ah, äntligen är jag tillbaka på internet och de sociala medierna som normalt igen. Vad jag har väntat, och vad jag har sett fram emot att kunna hänga med vad som händer där ute i världen med trender, nyheter och teknik. Och att kunna fota som vanligt igen! Jag finns på instagram (origo) eller twitter (wiklow) förstås nu :).

Eftermiddagen spenderades på Djurgården; Garden Party! För första gången kände jag av svensk sommar (!). 
 

0 Kommentarer  |  Taggar:


Oh, då var man på svensk mark igen! Känns förstås tråkigt att hamna här där det spöregnar vid ens ankomst och människor är mest rädda för varandra, men sen har jag ju aldrig varit en bra ambassadör för Sverige (förutom när det kommer till hur bra ställt vi har det här med rättigheter, socialt nät etc men det är en annan sak) så jag kanske inte ska gå in på det allt för mycket hehe.

Hur går det för er och alla planer för sommaren? Sen vi sist hördes har jag tagit mig till Göteborg på ett Madonna-tåg för att se den gamla tanten som fortfarande har energi som en tonåring, hamnat i Mallorca för att sola, bada och dricka bubbel på en balkong med en alldeles för låg kant (!!!), åkt på kryssning till Tallinn och njutit av det coola industri-romantiska stadsdelen Rotermann, hälsat på lillasystern och hennes nya lägenhet i Gävle, och sen hm.... ja just ja hamnat i Italien, Spanien och Frankrike via en kryssning i Medelhavet. Underbart har det varit! Speciellt kryssningen; alltså det var sex nätter av festande, sex dagar av delicious mat (alltså italiensk mat... så god!!!), sex dagar av solande vid en pool och flera dagar av strosande i spännande städer. 

Kryssningen började i Marseille och det var en hemsk stad för att vara en del av den franska rivieran... Ugly much! Men vi fann baguetter, och inte vilka baguetter som helst heller, nej det skulle vara de certifierade (!). I Napoli åt vi certifierade pizzor (!) som var så goda att jag dog lite och hamnade i food heaven. För er som har sett Eat Pray Love så var vi alltså på den restaurangen där Julia Roberts sitter och äter. 
Hur som helst när vi kom till Ibiza och en strand var det så sjukt varmt att ingen av oss klarade att vara i solen, utan man ville mest ligga i solen och dö lite. 
I Taormina (fantastisk liten stad på Sicilien) njöt vi mest av utsikten och maten.

Ja, det är helt enkelt för mycket att berätta men jag kan säga att La Demence Cruise verkligen levererade och min sommar har varit fantastisk än så länge. Från och med idag blir det tillbaka till en viss form av vardag igen; gym, plugg inför en tenta i Gbg, hämtat ut presspass till Pride-veckan, skriva klart ett reportage och ja en massa annat skoj. Ses!

0 Kommentarer  |  Taggar:


Jag fick reda på igår att jag fick B i ena av sommarkurserna, det var skönt när jag hade lagt ner så mycket tid på den. 

Annars ser jag så mycket fram att ta min examen i journalistik i höst – frågan är om jag blir klar då med studierna hehe (magisterexamen anyone?) men det är en examen som jag har längtat efter länge. Världen väntar på att jag ska beskriva den i ord and I shall be there med min laptop och kamera i högsta hugg. 

Och det börjar bli dags att planera in en resa eller mer i höst. Europa ropar efter mig, och kanske blir det en månad i NYC? Vem vet, förutom mitt bankkonto...


 

0 Kommentarer  |  Taggar:


Har jag tipsat om att mina artiklar om diamanter finns i det senaste numret av PK Magazine? Den är gratis så spring förbi PK Huset och hämta :)

Annars så sitter jag på Stadsbiblioteket som en gammal räv. Ja, här har man varit alldeles för ofta. Sitter och skriver på en artikel, och kollar upp inför höstens studier. Här är det så tyst att när mobilen vibrerar på bordet ekar det så högt att det låter som tredje världskriget har kommit. För några månader när jag satt här smygfotograferade en gubbe mig. Alltså ni skulle bara se hur sneaky han var; han vid bordet framför mig med ryggen mot mig och hade placerat upp böcker som han lade armen bakom (!) och så stack det ut en telefon lite sådär diskret. Sen skulle han fota MEN han hade glömt blixten på så på bilden ser man mig förvånat titta in i kameran... Alltså trodde han att jag inte skulle se det? Jättebisarrt var det...


0 Kommentarer  |  Taggar:


Jag har många gånger funderat över varför jag inte var född i ett annat land. Ett land som har mer. Mer av höga skyskrapor. Mer av plusgrader. Mer av möjligheter. 


Mycket vill ha mer. 

Och jag har tagit mig ut i världen för att finna den där pusselbiten som fattades. Bit efter bit hittade jag dem, och ledtrådar till nästa. Ändå hamnar jag i Stockholm igen. Som en boomerang. Och det leder alltid till att jag vill ut igen. Ut till den vida världen och ta mig an dess kulturer med nya ögon och nya ramar. Men vart vill man bo, och hur vill jag bo? Är det periodvis ute med bas i Stockholm? Eller periodvis med växlande bas? Vill jag bo centralt i Europa för att ha nära till allting, eller vill jag bo i Berlin som är billigt?

Tack och lov bor man i EU i alla fall så möjligheter finns. Men det är dags att sätta sig ner och bestämma för att nästa år kastas jag ut i världen. 

0 Kommentarer  |  Taggar:
Bild lånad från http://bloggar.aftonbladet.se/jenniferhedlund/

Trevlig vecka med trevligt folk inne på Café Opera där veckas första fest startade. Vi minglade runt, på bilden står jag (yep, jag har snaggat) och snackar med Jennifer Hedlund som visade sig vara från samma gamla skola & stad som jag haha. 
0 Kommentarer  |  Taggar:


Ja, detta är sista veckan som jag är "ledig" sedan börjar studierna nästa vecka. Det ska bli skönt med ett schema igen, även om jag denna gång kommer att läsa tre kurser samtidigt. Ja, det är en hybris men jag läser ju in en massa kurser på kortare tid = klart tidigare med studierna! Win - win. 

Denna höst kommer bli intressant för jag har en plan som jag basically har väntat sedan fyran i lågstadiet på att genomföra. 15 års väntan is soon to be over and I'll kick some ass! :) 

Jag och min white chocolate mocha från Starbucks i Göteborg nyligen. När ska de öppna ett i Sthlm city? Tydligen har de tvekat längre för att svenskar tenderar att sitta för länge på fik... Haha, det är ju sant för att svenskar kan konsten att fika :)


0 Kommentarer  |  Taggar:


Jag fick ett intressant mail angående Agnes comeback i musikbranschen. Det var ett kryptiskt och lockande mail som hintade om en releasefest nästa månad. Det ska bli intressant och se hur hon har stepped her game up! :)0 Kommentarer  |  Taggar:

Ja, då var det dags för Guldknappen, en av Sveriges mest prestigefyllda modepris, på Cirkus ikväll. Det ska bli kul att mingla runt litegrann, men damn jag har inte skaffat nya visitkort än. 


Och förresten, vad kul att vi får nya grannar; Stockholms högsta skyskrapa intill Kista Galleria. Jättekul att Kista vågar satsa på skyskrapor! :)

0 Kommentarer  |  Taggar:


Då är det måndag, ny vecka och ny terminsstart för de flesta studenter – så även för mig. Men no worries, jag reser bort i en vecka redan nästa vecka till Skottland. Hur var det nu egentligen med kiltarna? Hur görs egentligen skotsk whiskey? Hur skjuter man ner lerduvor? Hur sover man mest bekvämt i en tågkupé? Hur förstår man deras dialekt?

Detta och mycket mer kommer att undersökas, don't worry

2 Kommentarer  |  Taggar:


Tre kurser samtidigt? Javisst, varför inte? För att de är ju så intressanta att jag kan inte motstå dem. Denna höst kommer att innehålla alla former av skrivande, och det är bra för jag är så sugen på att utveckla mitt skrivande. 

Och vad skönt det ska bli när man kan åka normalt med den blåa linjen... 
Är riktigt trött på att byta i Fridhemsplan där det verkligen blir en flaskhals. 

Precis som för många andra studenter så sitter man med litteratur över öronen. På den första delkursen jag har ska jag läsa 1000 sidor. Tusen. Och det är bara en av tre kurser jag har. Haha, kan inte tro det är sant. Men ibland har jag klarat mig utan att ha läst kursböckerna (!). Ett tips för er som inte vill köpa kursböcker är att låna dem, eller hitta dem online ;)
Bild tagen från sommarens kryssning. Här med solnedgång över fantastiska Taormina över Sicilien. Underbart ställe! Hur kan man inte älska att turista runt i södra Italien? :)


1 Kommentarer  |  Taggar:

Agnes
releasefest på Fotografiska var lyckad! Hennes framträdande med låtar ur den senaste skiva Veritas (som betyder sanning på latin) var snyggt och fick alla oss att dansa till lite. 

0 Kommentarer  |  Taggar:

Imorgon bär det av till Edinburgh och en tågresa över hela Skottland, vilket minne detta kommer att bli! Det är en reportageresa som jag hoppas ni senare i höst kommer att läsa om. 

Från Edinburgh går The Royal Scotsman genom en massa små gemytliga städer, enorma berg, och dalar där vi kommer se Skottland från dess bästa sida. I tåget kommer vi få fantastisk mat och en bar där jag ibland förstås kommer ta några goda drinkar. Nu innan jag åker måste jag dock ner i Kista Galleria en snabbis och se om jag kanske borde köpa någon formell utstyrsel... Det är dresscode varje dag, och det är ju inte varje dag man tar på sig fluga och kavaj.

Det blir fyra fantastiska nätter på tåget, och sedan en natt på Missoni Hotel i Edinburgh. Exciting!De anställda har förstås Missoni-mönstrade kiltar på hotellet ;)

3 Kommentarer  |  Taggar:


Frågan som verkligen alla undrar är "är de nakna under den?", och svaret är ja det är alla som bär en kilt. I krig tog skottar ibland av sig sina kilts för att springa bättre och ja, då blev de halvnakna! 

Haha, men iaf jag är tillbaka efter en fantastisk resa genom Skottland med ett lyxigt tåg, och resan avslutades på underbara Hotel Missoni i Edinburgh. More to come när jag har satt mig in i vardagen här! :)0 Kommentarer  |  Taggar:


Då var det dags för nästa elektronikbutik att gå i konkurs. Nyligen var det On Off, men det företaget kommer folk nästan inte ihåg längre. Och vad är det för nytta med dessa fysiska butiker egentligen? Jag skulle aldrig köpa något i butik på grund av de löjliga priserna jämfört med online-butiker, utan jag går dit om jag vill kolla in en pryl jag ska köpa online. 

Experter (haha, no pun intented) säger att vad dessa butiker har att vänta sig i framtiden är att de snarare blir omvandlade till showroom med specialister med huvudfokus på att sälja online. 

Och i Kista Galleria kom det tydligen 1000 personer? Wow, jag visste att rean skulle vara bra men var den så bra egentligen? Tydligen blev vissa lite för upphetsade och kunde inte hålla sig för bråk i kön... Saker vissa gör gör en platt-tv! Vid tre stoppade de köandet för att kö-tiden var uppe i 3 timmar (!!!). Men för er som har is i magen kommer de att höja rabatten allt eftersom dagarna går för att målet är att allt ska säljas ur butikerna, till vilket pris som helst slutligen. Jag ska vänta ;)0 Kommentarer  |  Taggar:


Här kommer några bilder från min reportageresa till Edinburgh, Skottland. Fina minnen!


Vi fick fantastisk mat från två av restaurangvagnarna, den här var min favorit. Till detta serverades vin och innan dess hade vi välkomnats till tåget med en varm söt drink efter att ha varit ute för att se en sevärdighet. 


Här ser ni tågpersonalen som skyndar sig fram för att ge oss champagne samtidigt som killen spelar på blåspipan i sann skotsk anda. Notera hur liten denna station är, beläget i norra Skottland med LORT-liknande bergsmassiv. Hm, ok bilderna kommer lite hipp som happ men hur som helst här är utsikten från Hotel Missoni (ni vet det italienska klädmärket?). Färglatt hotell som låg i den gamla delen av Edinburgh. Fantastiskt hotell där flera internationella stjärnor hade bott under dess tre blotta år, bland annat Gaga förstås. I kanten där solen sticker fram ser ni Edingburgh Castle. 


Får ser nu om jag stavar detta rätt... Ballindalloch Castle! Vi möttes upp av lairden (kvinnlig lord) som tog oss runt detta anrika slott som har gått igenom hennes släkt i minst 600 år (!!!). Notera hur gräset är så extremt välskött. Här föds även upp Angus-boskapen upp, det kända möra köttet mmmm.... Dagen efter vårt besök skulle en kunglighet komma förbi så dessa kvigor fick naglarna målade och håret kammat & fönat (!). 

Varmt i solen men iskalla vindar på huvudgatan i Edinburgh – det är varmare i Stockholm!


Utsikten än en gång från hotellet där vi bodde sista natten innnan hemfärd. 1 Kommentarer  |  Taggar:
Yakiniku med ris


Mm, häromdagen gick jag förbi Food Court när jag var hungrig och kunde förstås inte hålla mig från dofterna och var tvungen att köpa något på en gång. Ibland träffar jag pappa här och då blir det en japansk yakiniku (skivad entrecote med ris och god sötsalt sås) på "ikki" (visste ni att det betyder "botten upp/drick, drick!" på japanska? Den frasen har jag använt många gånger i Tokyo med de tokiga japanska vännerna), men oftast blir det en giros (skivad kött med stark sås, klyftpotatis och sallad) från den grekiska restaurangen. Efter den enorma portionen är man i total matkoma. Love it!


Giros (bild ej från Food Court)

Giros (bild ej från Food Court)
Haha, är det bara jag som blir totalt förvirrad när man kliver in i "fel" byggnad av de två Kista Studentbostädersbyggnaderna?
Ni ska bara veta hur många gånger jag har gått in i den andra, åkt upp till min våning och ställt mig framför "min" dörr och varit totalt förvirrad över att något stämmer inte med namnet på dörren, haha! Det händer när jag tar en annan hiss än den vanliga. Våningarna i byggnaderna ser verkligen likadana ut. 

0 Kommentarer  |  Taggar:

Är det inte det vi alla tänker på när vi går på den vita delen av en plattform?
Hur farligt nära man är att hamna på fel sida när stressen kickar in. Som vid Fridhemsplan vid rusningstid, direkt runt hörnet efter man har kommit upp från rulltrappan. Svänger in, folk överallt och knuffen från ingenstans.

Vinglar åt sidan på ett ben, tid som stannar upp och overklighetskänslan. Tyngdlagen som drar ner mig och ger mig inget annat val än att ge efter. Jag är beredd, 2 minuter kvar innan tåget går men jag har inte landat än. 
Men sen kommer armen, den som i sista stund tar tag i mig och drar mig tillbaka från att hamna på spåret. Tillbaka på mitt spår och går iväg igen. Tåget kommer snart, och vi ställer oss och väntar på att dörrarna ska öppnas.

Det är först när jag promenerar hem genom Kista Galleria som jag tänker på hur nära jag var att faktiskt hamna på spåret. Hur nära vi alla kan vara det när vi skyndsamt går förbi någon längs kanten.

Live your life on the edge – not the platform edge

1 Kommentarer  |  Taggar:

Fredagskvällen tillbringades på Moderna Museet där den tyska fotografen Wolfgan Tillman hade vernissage för de inbjudna. Många provocerande bilder! Efter detta drog vi vidare till Undici och dansade in till småtimmarna. Trevlig start på helgen!

1 Kommentarer  |  Taggar:


Swoosh säger det och så har det flygit förbi några dagar till. Jag har mycket skönt schema nu där jag studerar tisdagar och torsdagar. Jag föredrar eget studerande framför föreläsningar så det upplägget passar mig perfekt. Annars har jag mest varit irriterad över Bosse Hanssons (tidigare sportreporter) uttalande om "svartingar" - helt oacceptabelt! Att han tror sig kunna skylla på generationsskillnaden? "Alla svarta är uppfostrade på samma sätt", och annat han sa till Aftonbladet är så rasistiskt att det är klart att det är förolämpande för andra. Och sen fortsatte denna diskussion vidare på SVT där de hade bjudit in en tidigare sportkommentator som höll med Bosse att de var uppvuxna under en tid då man sade "negerbollar, neger" etc – jaha, vadå är det ok att skylla på sin barndom som var för länge sedan? Är det då också OK att tvångssterilisera pga av rashygeniska skäl som man gjorde under din uppväxt i Sverige? Min poäng här är att samhället utvecklas, och att kalla någon "svarting" är stigmatiserande 
Sen vill han inte heller be om ursäkt till fotbollspelaren han kommenterade utan bara Radiosporten... Han blir ju till och med förolämpad när han kallas rasist, och många av hans kolleger har stigit fram och hävdat att han inte är en rasist. Selektiv rasist alltså? Ja, han behöver verkligen kliva in i 2012 till det mångkulturella Sverige vi idag har. 

---


Jag funderar på att göra ett anti-nyårsfirande i år – spendera den helt lugnt och stilla på en strand under en het sol. En skitbillig, simpel resa utan krimskrams. Sol, värme och bad är ett måste (Ok, bad är diskutabelt). Några förslag? Jag har sökt på många typiska ställen i Medelhavet utan att ha hittat ett bra pris...
 

2 Kommentarer  |  Taggar:

O'Learys Gokart i Kista Galleria?
Javisst, de har lyckats klämma in en 4000 kvadrameter i norra Europas modernaste anläggning under Filmstaden (!!!). Jag trodde det var ett skämt i början, men nej idag var det premiär för de små gokartbilarna som kan nå 70 kilometer i timmen, det är nog ganska snabbt för oss som inte har körkort än, haha. De har ju också en bowlinganläggning där hos O'Learys, hur får de plats med allt? Snart börjar de väl med bungyjumping från Science Tower?

Jag måste pröva på detta snart. Kanske kan vara bra att börja övningsköra där inför den riktiga övningskörningen med en bil?
PS. Visste ni att Science Tower är Sveriges tredje högsta byggnad? Den andra ligger ett stenkast bort, Victoria Tower, och den högsta är förstås Turning Torso i Malmö.

0 Kommentarer  |  Taggar:

På tisdag kommer vi kunna åka som normalt igen!
Blåa linjen öppnar upp stationerna och vi slipper byta i Fridhemsplan som alltför ofta blir en propp. Hur tänkte de när de byggde stället där vi byter till den gröna linjen? De från den gröna linjen måste gå "igenom" den massiva folkmassan från blåa linjen - inte alls så praktiskt.

Sen är jag grymt sugen på att övernatta i Victoria Tower! Jag har gått förbi där flera gånger på väg till gymmet och tänkt att jag måste ta mig upp i skybaren en dag. Nyligen blev de utsedda till världens bästa hotellbyggnad 2012 (!!!), grattis! De är de verkligen värda tycker jag. Se bara arkitekturen, som självklart stjärnarkitekten Gert Wingårdh står bakom. Jag försöker sälja in en artikel därifrån, så snart hoppas jag vakna upp där i någon av de högsta våningarna. 

1 Kommentarer  |  Taggar:
Jag gymmar varannan dag,
 och funderar på att börja gymma nästan varje dag igen, om jag ser till att variera muskelgrupperna förstås. Att träna för mig är ett skönt break från allt annat tankearbete som oftast är stillasittande, och då istället ha ett hårt fysiskt pass på ett gym är skönt. Speciellt nu när det är så mörkt ute. Just nu tränar jag på Fitness 24 Seven men funderar på att byta då jag är seriöst med träningen – på F24/7 brukar det vara folk som mest hänger (?), inte torkar maskinerna efter sig eller för få maskiner. Närheten till gymmet är också mycket viktigt. Och att SATS därför snart öppnar i Kista Galleria (14:e november) känns väldigt lockande. Kanske kan man få pröva på att gymma där någon gång, och sedan bestämma sig?

Annars så blir det gym idag och just nu har jag kört fast i leg press där jag tar 200 kg – tyngre vikter finns inte i maskinen. Så det är egentligen dags att gå vidare till knäböj men när jag har gjort det med kettlebells har jag alltid fått fel ansträngning! Jag får krupp på den övningen! Skivstången vet jag inte hur jag ska använda, blir fel ansträngning där med. F24/7 saknar instruktörer (förutom en timme i veckan), tyvärr. 
Som kosttillskott dricker jag proteinshakes morgon, lunch och innan jag lägger mig ( http://www.gymgrossisten.com/1/sv/artiklar/serious-mass-5455-g ). Och glöm inte bort att sova tillräckligt för att kunna bygga muskler! :)
 

1 Kommentarer  |  Taggar:
Friends Arena

Blåa linjen går som normalt igen, hurra!
Med tanke på hur många som jobbar i området är det nog många tiotusentals pendlare som får en lite längre sovmorgon. För mig gör det ingen större skillnad då jag tar bussen till Helenelund och där tar tåget ner till Södertörn där jag pluggar just nu. Helt på andra sidan stan, så det blir en hel del dötid pendlandes. 

I helgen är det invigning av Friends Arena två stationer bort (en promenad bort från Näckrosen), och jag var förbi där idag för att se hur det ser ut. Hela området Arenastaden är klar först 2025 och verkar bli en storsatsning  världsklass. Jag är intresserad av skybaren som de kommer öppna i hotellet med runda fönster (ritat av, förstås, Gert Wingårdh) nästa år. I den arenan kommer de ha Melodifestivalen nästa år, och andra stora evenemang. Men inte alltför snart därpå öppnas Tele 2 Arena (vilket tråkigt namn) – det verkar vara storsatsning på arenor i Stockholm just nu? För att vara en rätt så liten stad ändå liksom :). Tele 2 Arena


Nej, nu blir det läggdags tidigt för jag har gruppmöte imorgon tidigt och jag är inte direkt en morgonmänniska... Det får bli en väldigt stark kopp kaffe direkt när jag kliver upp.
0 Kommentarer  |  Taggar:

Jag läste på internet att Kista Studentbostäder är (var?) Sveriges dyraste i produktionskostnad, är det sant?
Ja, det är skönt att det inte är billig byggt som vissa studentbostäder är här i Stockholm (jag har bott tidigare på ställen som har extremt billiga och sega lagerhissar, eller knaggliga trappor...)

Hur som helst så är det redan första november, och snart jul! Eller ja, julpyntandet kommer ju börja närsomhelst. Förra året spenderade jag jul i New York, då bodde jag och en kompis i en liten etta på typ 16 kvadrat på 20 & 8th street, idag har de fortfarande inte el eller vatten sedan Sandy härjade där...! Jag har flera kompisar som bor på gator som blev översvämmade till biltakens höjd. Svårt att tänka sig att det kunde bli så illa, men tyvärr är det scenarior som kommer bli mer vanliga på grund av vårt missbruk av naturens resurser. 

I helgen kommer jag att ta det lugnt och mest fika med vänner. Och ja, något skrivarbete, men what the hey, en kurs är precis klar så jag har nästan lite semester nu fram till den sjunde november, haha.


Undra vad det är för butik som ska öppna mittemot Apoteket & bredvid Carlings...?

1 Kommentarer  |  Taggar:


Jag undrar om jag har road rage. 

Att möta mig när jag är på resande fot mellan A och B är ingen rolig syn tror jag – helt på språng i 180 km/t och med blicken i mobilen. Av någon anledning vill jag alltid kliva på först, av först, och gå längst fram och rusa vidare i rulltrapporna. För mig är verkligen transport en dötid som är ett stort slöseri på energi och tid. Ställer sig någon i vägen i rulltrappan ser jag rött, eller om någon rör sig helt onödigt i vägen. Det här fick mig att sättas på prov i Tokyo, världens största stad med människor verkligen överallt. Tänk er att det kan gå 10 000 människor på ett övergångsställe i centrala Tokyo – samtidigt! Och så hamnade jag där med alla som går så extremt långsamt. Japanerna har inte bråttom, ingen. Och det fick de alla veta när jag skanderade det i japansk statlig TV på deras nyhetsmorgon en dag när ett TV-team hade bokat in en intervju med mig. Den intervjun var ju hemsk kan jag säga för hela intervjun var på japanska och där stod jag med mina knappa kunskaper (hade varit där i två månader då bara) och rabblade på så gott jag kunde.

Jag fick en penna som minne efteråt iaf (!). Den intervjun ville jag absolut inte se när den sändes, haha. Shibuya Crossing – ett måste för alla som besöker Tokyo. 

0 Kommentarer  |  Taggar:

Julen har kommit till Kista Galleria!


Julen är ju klart den bästa högtiden med all god mat, mysig stämning och de där jullåtarna man praktiskt taget aldrig tröttnar på. Det kanske är dags att smutta lite på glöggen snart? Blossas nya smak på glöggen i år är yuzu! Jag som ex-japanboende älskar yuzu och tror att det kommer bli en god smak. 


Blossa yuzu 

0 Kommentarer  |  Taggar:
Idag är det farsdag och jag behövde inte fundera länge innan jag visste vilken present som skulle passa min pappa: eftersom han nyligen skaffade en väldigt dyr kaffemaskin tänkte jag att han måste ju då matcha den med världens dyraste kaffebönor, haha! Då finns det inget annat är Kopi luwak som är ansedd som världens bästa kaffebönor. Det är ett litet gulligt djur som heter palmmård som letar upp de bästa kaffebönorna som de äter, och sedan bajsar ut. Dessa bönor plockas sedan upp, och rostas. Yep, du läste rätt. 

Lustigt not säljer Teknikmagasinet (!) i Kista Galleria det kaffet för 200 kr/50 gram. Ska bli mycket intressant att se hur kaffet kommer att smaka! Så passa på till alla er som vill pröva på detta märkliga kaffe :)

2 Kommentarer  |  Taggar:

Så som jag ser det kommer SAS gå i konkurs,
för vad har det företaget för framtid egentligen? Norwegian är så mycket bättre, bara det att de har WIFI under hela resan är en enormt stor fördel! SAS har dålig service, torra dyra mackor som inte smakar något och en gammal flotta med flygplan som står i skuggan av konkurrenternas. Nu är det ju så tyvärr att det är många anställda som berörs och staten kommer att behöva kliva in som lönegarant åt alla dessa vilket blir en kostsam historia, men det är dags. SAS har gjort fel beslut och inte hängt med i utvecklingen. Deras biljettpriser är ju löjligt dyra till att börja med. 

Jag har flygit inrikes med Norwegian flera gånger och varit mycket nöjd. Att de nu börjar erbjuda resor till New York och Bangkok för billiga priser låter ju mycket attraktivt. Att de börjar med dessa flyg i maj nästa år kommer ju innebära nya resvanor för många svenskar. Om man nu kan få tag på några biljetter i och för sig...

0 Kommentarer  |  Taggar:

Så då var fredagen kommen
, min började med mig liggandes i sängen oförmögen att gå upp för dagens föreläsning. Så det fick bli arbete hemifrån istället. Nu sitter jag i nyöppnade Espresso House i gallerian och sippar på kaffe samtidigt som jag planerar julpyntande i lägenheten. Fredagar är alltid fyllda av hopp och förväntan inför helgens alla saker man vill göra men aldrig hinner, eller hur?

 

0 Kommentarer  |  Taggar:


Häromdagen släppte Swedish House Mafia de sista biljetterna till kvällens konsert. Jag köpte helt spontant, dels för att jag ångrade grovt mycket att jag inte köpte när de släpptes från början men också för att de kan säljas så enkelt om jag skulle skippa gå. Men vafan klart jag ska gå, det är ju Swedish House Mafia! De fick en bra recension i DN och ja vem vet, nästa gång de spelar (när de har deras reunion iofs, ja den kommer ju definitivt att komma...). 

Men var det någon som åkte blåa linjen igår på kvällen? Det blev ju kaos när 35 000 pers skulle till konserten PLUS minst lika många som skulle till Råsunda och alla skulle av vid Solna Centrum...! Tror jag aldrig sett ett sånt packat tåg här förut. Tur att jag åker från Kista ikväll så slipper jag all trängsel då man kan gå från Näckrosen till Friends Arena också :).
 

0 Kommentarer  |  Taggar:


.... innan detta år är slut. Var 2012 som du trodde att det skulle bli?

Annars har du nu fem veckor kvar innan det är dags att välkomna in det nya året. För mig känns det som om jag har för många planerade veckor kvar av 2012, men samtidigt vill jag byta till 2013 – det årtalet känns som det kommer att gå in i historien som mitt år

Fast egentligen undrar vi ju alla vad som kommer att hända den 23:e december enligt mayakalendern...

0 Kommentarer  |  Taggar:
Idag är det första advent 
och jag har absolut ingen ljusstake att tända, jag funderar på vad julen har för religiös mening nuförtiden egentligen. Har julen blivit kommersiell? Träffas vi för att byta julklappar, äta köpt mat och resa flera mil för att fastna med SJ någonstans? Är det någon som går till julottan nuförtiden?

I Japan firar man jul – en helt kommersialiserad jul utan skam. De flesta utav pyntet åker upp samma natt som Halloween, yes, och stannar sedan till juldagen högst. För därefter träder deras shintofirande av nyåret. Julafton ses som en romantisk dag då man går ut med sin partner och äter en romantisk middag och avslutar kvällen med en jordgubbstårta (!) som man har beställt flera veckor i förväg. Julklappar får man av föräldrarna, men inte vice versa. 

Själv började jag julpynta lägenheten igår, och kom halvvägs innan jag la mig sjuk igen. Jag vet inte riktigt vad för jul jag vill ha iår. Vad står julen för idag? Om jag hade möjligheten skulle jag vilja fira en modern jul på en strand, eller på en skybar någonstans. Och gärna med lax, köttbullar och potatis, glögg och after eight. 
 

0 Kommentarer  |  Taggar:
Så här ser julgranen ut just nu, imorgon kommer jag kasta på pyntet!
 
 

0 Kommentarer  |  Taggar:

Snökaoset i Gävle 1998


Jag gick ut klockan fem i morse
fråga mig inte varför då jag vet att det är en omänsklig tid att vara utomhus på speciellt den morgonen som vi hade – och mötte ett väder som bokstavligt talat snöade rakt på linserna och ja kanske under ögonlocket, ett horisontellt snöfall utan dess like. Och vid den tidpunkten på dagen finns inte en enda människa ute, och ingen har plogat eller skapat en stig på trottoarerna så man går där och trampar genom decimetertjock snö där varje steg känns som ett evigt tålamodstest. Jag fick snö på ställen där man aldrig borde få snö. Typ inuti örat. 

Sen har jag bara förlitat mig på blåa linjen idag. GOD BLESS den blåa linjen! Den kan man alltid lita på, ingen trängsel, ingen lövhalka eller liknande. Sen har jag sett på nätet hur stormen gick från klass 1-varning till klass 2-varning och frågat mig själv "är det verkligen så illa?". Jag menar, jag är från Gävle (1,5 timmar från Sthlm) där det snöar såhär på vintern ibland och det blir ingen kalabalik då inte. Men visst, Stockholm är en mer komplicerad stad. Men ställa in alla bussar? Jeez.

Gävle hade det numera historiska snökaoset 1998 140 cm snö kom, ett Sverigerekord, och lamslog staden. Jag minns hur man vaknade upp med snö upp över fönstret (bodde i radhus) och en massiv snödriva över dörren så att den inte gick upp. Vi fick helt enkelt klättra ut genom fönstren. Ute var det en märklig känsla av att gå så "högt" upp ovan gatumark. Som nioåring tyckte jag det var den bästa vintern någonsin med en ledig vecka från skolan och allt. Och ja, inte ens bocken klarade sig det året.
Julbocken i Gävle 1998

0 Kommentarer  |  Taggar:


Är det någon som har julkänslor? Jag hade det någon gång i mitten av november, men sen försvann den igen. Vet inte riktigt vart den tog vägen? Borde jag gå på ett julbord någonstans och insupa lite lutfisk, lax i kopiösa mängder och en hink glögg?

Denna vecka började en delkurs i essäskrivande. Det kommer bli mycket intressant att skriva essäer, vilket är en form av personligt text centrerad kring vetenskaplig fakta. Ibland kan det se ut som en krönika, ibland som en kortare bok. Så min första skrivna essä blev denna (skriven rakt på sak utan redigering):

Om ålder
 
Sedan 1989 har jag levt i tjugotre år. 23 år som 80-talist som nu har klivit in i 2000-talet vars årtusende får sina första tonåringar nästa år. Det är som om åren har börjat komma ikapp mig, jag är inte längre den yngsta utan jag slåss redan med 90-talister och inom några år är 00-talisterna redan igång. Så vad är en ålder egentligen? Vi har alltid fått höra att ålder är lika med erfarenhet, och att ha en ålder är att ha en alldeles egen speciell värld av kulturella referenser. Men vad gör då åldern med varandras uppfattning av varandra?
I Sverige får jag ofta höra att jag ser yngre ut än vad jag är. I Japan fick jag höra att jag såg äldre ut, och i Thailand gissade de rätt mestadels. Ibland har jag fått höra att jag ser fem år yngre ut - en smärre förolämpning har jag uppfattat det som men i slutändan står jag där och funderar: varför vill man se äldre ut som ung, för att sedan önska sig tillbaka den när man gått och blivit äldre?
För ålder är något som har blivit en alltmer viktig del i dagens samhälle. Tänker vi oss tillbaka till så sent som XXXX visste man oftast inte hur många år man var utan istället helt enkelt värderade ens handlingar och erfarenhet som ett tecken på åldern. Idag räknar vi ålder som ett konkret verktyg till människans utveckling i dagens samhälle. Föräldrar som tittar snett på den andra familjens barn och frågar hur många år det lilla barnet är "Två år? Jaha, ja då gick vår lilla Lisa redan...". Vi firar 10-åringen extra mycket för att denne har klivit in i en ny era av tvåsiffrigt nummer, 13-åringen  firas för att denne har nu klivit in i en tonårsperiod som några decennier tidigare inte ens fanns i samhället, och så här fortsätter sedan firandet med åldrar såsom 18, 20 för att sedan hamna stadigt på tal som antingen slutar på fem eller noll. Vilken besatthet för jämna siffror!
Vad har ålder inneburit egentligen för oss idag? Vad än en person har åstadkommit så jämförs det med dennes ålder. Vi frågar oss hur den där 18-åringen redan kan ha fem bolag. Ju lägre ålder, desto större förvåning.

0 Kommentarer  |  Taggar:
Utsedd till världens bästa hotellbyggnad 2012 (internationell tävling i Singapore) och alldeles om några få veckor kommer jag få uppleva detta alldeles speciella hotell. More to come!


0 Kommentarer  |  Taggar:
När jag bodde i Gävle cyklade jag alltid förbi julbocken på väg till gymnasiet och såg flera år hur den en dag stod där helt svart och naken. Att den därför brann ner i år igen var därför ganska väntat för att även om många säger att de är trötta på bockbrännarna så har det blivit en tradition. Jag önskar bara att jag hade satsat mina pengar på betsafe som hade 11 som odds!
Att bränna ner bocken brukar rubriceras som grov skadegörelse eller mordbrand – och vad jag kan minnas har bara en bockbrännare blivit dömd: en amerikan som hade fått höra att det var en tradition och tog det för bokstavligt... Så med honom i USA kryllar nu Gävle av anonyma bockbrännare. Ett år hörde jag vän säga att bocken kan brännas ner enkelt med en eldpil – några dagar sedan brann bocken ner av en grinchen med pil och båge – och jag frågade inte honom om det. Du vet, i Gävle bor man ibland dessa anonyma bockbrännare och man frågar ingen.

Ibland bygger de till och med större än originalet bakom

Det som det aldrig rapporteras om är den lilla bocken som står framför den stora. En ungefär 2,5 meter hög bock som några gymnasieelever bygger ihop varje år och den brinner eller vandaliseras absolut varje år. Typ.

0 Kommentarer  |  Taggar:


Oj, stora nyheter idag här i den värld vi kallar Kista Galleria: ett finskt fastighetsbolag har köpt Kista Galleria för 4,6 miljarder kronor! Anledningen är att köpcentrumet är en av de starkaste i Stockholmsregionen och har en stark framtid av tillväxt. Kul att höra när det annars ser ut att backa för gallerior i Sverige som helhet.

Läs mer här:

http://www.svd.se/naringsliv/branscher/bank-och-fastighet/finska-citycon-koper-kista-galleria_7768136.svd?utm_source=sharing&utm_medium=clipboard&utm_campaign=20121219

0 Kommentarer  |  Taggar:God jul och trevlig fortsättning! Jag har firat jul med familjen i Gävle men återvänder ikväll till Kista. Ska bli skönt att gymma igen!

Jag laddar upp inför stundande övernattning på Victoria Tower!

0 Kommentarer  |  Taggar: